Foto

Cupa Romaniei, masculin, gata de start

Dupa debutul competitional din LNBM MOZZART, incepand sa sambata si pana luni se vor disputa si meciurile din cadrul turneelor programate pentru prima faza a Cupei Romaniei de Baschet Masculin, sezonul 2022-2023, cu precizarea ca unul dintre turnee a fost amanat si va fi reprogramat la o data ulterioara deoarece SCM U Craiova urmeaza sa joace vineri seara in Lituania in finala turneului preliminar din FIBA Europe Cup.


Cu 18 echipe pe tabloul principal, Cupa Romaniei de Baschet Masculin debuteaza in acest week-end cu meciurile din prima faza, participantele din LNBM MOZZART fiind repartizate in sase grupe de cate trei echipe. Conform tragerii la sorti si a acordarii dreptului de organizare, mai jos va prezentam componenta grupelor si locatiile de desfasurare:

Grupa A (Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti) – CSM CSU Oradea, CSM Baschet Petrolul Ploiesti, FC Arges Pitesti
Grupa B (Sala Sporturilor din Constanta)* – SCM U Craiova, Laguna Bucuresti, CSM Constanta
Grupa C (Sala Polivalenta Dinamo din Bucuresti) – U-BT Cluj-Napoca, Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti
Grupa D (Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari) – CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSO Voluntari, CSM Targu Mures
Grupa E (Sala Sporturilor din Medias) – BC CSU Sibiu, CSM Targu Jiu, SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara
Grupa F (Sala Sporturilor Rapid din Bucuresti) – Rapid Bucuresti, CSM 2007 Focsani, CSM Galati
* reprogramat la o data ulterioara.

Conform prevederilor regulamentare, in aceasta faza se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare in cadrul grupelor. Ocupantele locurilor 1 din fiecare grupa se califica la Turneul Final CRBM alaturi de cele mai bune doua echipe de pe locurile 2 (lucky-looser). Totodata, regulamentul specific prevede ca echipele sa foloseasca in permanenta pe teren cel putin doi jucatori romani pe intreaga durata a jocului, dintre care cel putin unul dintre acestia sa fie sub 23 de ani (U23 - nascuti 2000 si mai mici).

Partenerul DIGI SPORT si PRIMA SPORT vor transmite in direct partidele CSM CSU Oradea  - FC Arges Pitesti (02.10.2022, ora 17:00) si Steaua - Dinamo (03.10.2022, ora 19:00), in vreme ce restul meciurilor pot fi urmarite pe canalul oficial de youtube FRB TV.

Programul complet al meciurilor  - AICI

Parteneri