Foto

Dan Calancea a stabilit lotul tricolor pentru confruntarea cu Spania de la Sf. Gheorghe

Reprezentativa feminină de baschet a României se va confrunta, joi seară, cu începere de la ora 18:00, cu puternica selecționată a Spaniei, partida contând pentru etapa a V-a din cadrul Grupei C a FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers fiind gazduită de Sepsi Arena din Sf. Gheorghe. Biletele pentru meciul cu fosta campioană europeană pot fi achiziționate de la casele speciale de la Sepsi Arena. Pentru fanii baschetului, și nu numai, care nu pot ajunge la Sepsi Arena pentru a fi alături de Acvile, aceștia vor putea urmări partida România – Spania în direct pe DIGI SPORT 3 sau pe platforma de youtube FIBA TV.


Acvilele au revenit în febra meciurilor din ultima fază de calificare pentru FIBA Women's EuroBasket 2023, reprezentativa tricoloră pregatită de antrenorul principal Dan Calancea antrenându-se de câteva zile în Sepsi Arena pentru confruntările cu puternicele naționale ale Spaniei și Ungariei. Forțat de accidentări, dar și de faptul că unele dintre sportive nu sunt recuperate medical total, selecționerul Dan Calancea a avut la dispoziție la antrenamente un lot format din 13 sportive iar pentru meciul cu Spania, programat să se dispute joi seară, cu începere de la ora 18:00, a stabilit lista jucătoarele care vor intra pe parchetul modernei Sepsi Arena. De altfel, misiunea nu a fost una dificilă, deoarece și Katy Armanu a suferit o accidentare in timpul ultimelor pregătiri, astfel că lotul României pentru meciul cu Spania este format din:

Florina Stănici (Rapid Bucuresti)
Alina Podar (CSM CSU Constanta)
Boglarka Biszak (Hoya KSE Targu Secuiesc)
Teodora Manea (CSM Constanta)
Gabriela Irimia (Rapid Bucuresti)
Bianca Fota (CSM CSU Constanta)
Andreea Mititelu (Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe)
Dora Ardelean (CSM CSU Constanta)
Anca Șipos (Agronomia Bucuresti)
Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe)
Anamaria Vîrjoghe (Esperides Kalliotheas - Grecia)
Ștefania Cătinean (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)

Naționala feminină a Romaniei este coordonată de un staff tehnic format din antrenorul principal Dan Calancea, antrenoarea secunda Alina Șerban și fizioterapeutul Atilla Nagy, iar din partea FRB lotul tricolor este supervizat de secretarul general-adjunct Svetlana Simion.

Vom juca împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe din Europa si chiar din lume. Îi așteptăm pe toți fanii baschetului, și nu numai, să vină alături de noi și să susțină naționala României la meciul de joi seară din Sepsi Arena. Avem nevoie de îndemnurile lor și de plusul lor de energie!”, a declarat selecționerul Dan Calancea, care este convins că publicul va fi al saselea jucător al naționalei tricolore. Totodată, Calancea a mai menționat că se așteaptă să vadă în public cât mai mulți copii, postând un mesaj pentru aceștia chiar pe pagina sa de facebook. Spectatorii pot achiziționa bilete direct de la Sepsi Arena în ziua meciului, începând cu ora 16:30, tichetul de intrare pentru adulți fiind 10 lei iar pentru persoanele sub 18 ani intrarea este gratuită.

Pe de altă parte, în memoria victimelor din cutremurele care au devastat Turcia și Siria, dar și în semn de compasiune pentru familiile acestora, naționala feminină a României a adresat un mesaj emoționant iar la startul meciului cu Spania va fi păstrat un moment de reculegere.


Spania este însoțită de Jorge Garbajosa

Pe de altă parte, puternica selecționată a Spaniei era așteptată să sosească la Sf. Gheorghe în această seară, ibericele urmând să facă un singur antrenament de acomodare în dimineata meciului. Totodată, selecționata iberică va fi susținută și încurajată la meci de fostul mare jucător Jorge Gabajosa, președintele Federației Spaniole de Baschet sosind la București în această după-amiază.

 
Acreditări mass-media la Sepsi Arena

Pe această cale, Federația Română de Baschet îi informează pe toți reprezentanții instituțiilor de presă care au solicitat acces pentru meciul România – Spania că își pot ridica acreditările mass-media chiar în ziua meciului, la intrarea în Sepsi Arena.

Parteneri