Foto

Dan Dacian Bucuresti si Slam Bucuresti au cucerit laurii CN U12, editia 2023, de la Costinesti

Echipa feminina ACS Dan Dacian Bucuresti si echipa masculina ABC Slam Bucuresti au cucerit titlurile nationale la categoria dedicata sportivilor de pana la 12 ani, dupa ce s-au impus, marti, in finalele Campionatelor Nationale U12, editia 2023. In cadrul intrecerilor gazduite de baza BTT Costinesti, Dan Dacian Bucuresti a castigat disputa finala feminina in dauna LPS Alba Iulia, cu 37-13, in vreme ce Slam Bucuresti si-a adjudecat ultimul act al competitiei masculine dupa ce i-a depasit pe rivalii de la Dan Dacian Bucuresti, cu 50-32. Medaliile de bronz au revenit echipelor CSS Sibiu si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Terenul principal din incinta bazei sportive BTT Costinesti a gazduit, marti, finalele Campionatelor Nationale U12, editia 2023, cele mai bune echipe de minibaschet din tara disputandu-si suprematiile nationale. Astfel, dupa doua saptamani pline de baschet, in care baza sportiva BTT Costinesti a fost asalatata de peste 350 de echipe venite din intreaga tara pentru a se bucura de sportul cu mingea la cos in cadrul Competitiilor Sportive Nationale de Baby si Minibaschet, in perioada 01-04 iulie, a fost randul celor care s-au inscris in lupta oficiala pentru stabilirea ierarhiilor nationale din CN U12, editia 2023, sa-si etaleze calitatile si pasiunile, fiind sustinuti in permanenta de sutele de parinti, rude si suporteri veniti din toata tara.

De sambata si pana marti, 11 echipe in cadrul competitiei masculine si 7 echipe in cadrul intrecerilor feminine s-au confruntat sub razele soarelui, ambitia si dorinta de victorie anihiland de multe ori durerile provocate de unele accidentari sau inerentele cazaturi pe asfalt. Incurajati de pe margine cu tobe, trompete si multe indemnuri, copiii veniti din toate colturile tarii si-au etalat cunostiintele baschetbalistice in mai toate confruntarile programate pe terenurile din baza BTT Costinesti iar cele mai valoroase echipe au acces pana in fazele finale si si-au continuat cursele spre medalii.

In competitia feminina, marti, ACS Dan Dacian Bucuresti s-a impus clar in finala mare diputata impotriva LPS Alba Iulia, cu scorul de 37-13, si a intrat in posesia tricourilor si medaliilor dedicate campioanei nationale, in vreme ce CSS Sibiu a cucerit medaliile de bronz dupa ce a trecut la mare lupta in finala mica de Smart Basketball Team Cluj-Napoca, cu scorul de 23-19.

In intrecerea masculina, marti, ABC Slam Bucuresti a reusit sa-si depaseasca destul de clar adversara din finala mare, impunandu-se in fata ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 50-32, si a obtinut medaliile si tricourile de campioana nationala, in vreme ce U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a intrat in posesia medaliilor de bronz dupa ce a castigat finala mica disputata impotriva CSA Steaua Bucuresti, cu scorul de 42-36.La fel ca in primele doua saptamani de baby si minibaschet de la Costinesti, participantii s-au bucurat de-a lungul Campionatelor Nationale U12, editia 2023, de fel de fel de surprize din partea partenerilor FRB, indulcindu-se cu produse Dr. Oetker si Dobrogea Group. Totodata, toti competitorii au avut ocazia sa se regaseasca zilnic in instantaneele suprinse pe terenuri de fotograful FIBA Alina Cojocaru si postate in pagina oficiala de facebook sau pe contul oficial de Instagram ale FRB.

Rezultatele si clasamentul CN U12, masculin, editia 2023  - AICI

Rezultatele si clasamentul CN U12, feminin, editia 2023  - AICI

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza felicitari tuturor copiilor, antrenorilor, parintilor si suporterilor care au fost prezenti la Campionatele Nationale U12, editia 2023, si le ureaza mult succes in activitatea baschetbalistica viitoare. Felicitari pentru evolutiile si daruirea copiilor pe durata competitiei, pentru dedicarea si tactul antrenorilor, dar si pentru pasiunile parintilor sau suporterilor, toate acestea generand o atmosfera deosebita la un eveniment baschetbalistic care a devenit o traditie estivala.

Parteneri