Foto

Dan Dacian Bucuresti si U-BT Cluj Napoca au cucerit laurii CN U12, editia 2022

Echipa feminina ACS Dan Dacian Bucuresti si echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca au cucerit titlurile nationale la categoria dedicata sportivilor de pana la 12 ani, dupa ce s-au impus foarte clar, astazi, in finalele Campionatelor Nationale U12, editia 2022. In cadrul intrecerilor gazduite de baza BTT Costinesti, Dan Dacian Bucuresti s-a impus in disputa finala feminina in fata CSS Sf. Gheorghe, cu 40-10, in vreme ce U-BT Cluj-Napoca a trecut in ultimul act al competitiei masculine de Laguna Alb Bucuresti, cu 38-19. Medaliile de bronz au revenit echipelor Alpha Sport Team Sibiu si Sportul Studentesc Bucuresti.

Terenul principal din incinta bazei sportive BTT Costinesti a gazduit, astazi, finalele Campionatelor Nationale U12, editia 2022, cele mai bune echipe de minibaschet din tara disputandu-si suprematiile nationale. Astfel, dupa doua saptamani pline de baschet, in care baza sportiva BTT Costinesti a fost asalatata de sute de echipe venite din intreaga tara pentru a se bucura de sportul cu mingea la cos in cadrul Festivalului de Baby si Minibaschet, 2022, in perioada 27 iunie – 02 iulie, a fost randul celor care si-au declarat intentia de a se inscrie in lupta oficiala pentru stabilirea ierarhiilor nationale din CN U12, editia 2022. De luni si pana sambata, 20 de echipe in cadrul competitiei masculine si 7 echipe in cadrul intrecerilor feminine s-au confruntat sub razele soarelui, ambitia si dorinta de victorie anihiland de multe ori durerile provocate de unele cazaturi pe asfalt. Incurajati de parinti, rude sau prieteni, copiii veniti din toate colturile tarii si-au etalat cunostiintele baschetbalistice in mai toate confruntarile programate pe terenurile din baza BTT Costinesti, cele mai valoroase echipe urcand pana in fazele finale.

In competitia feminina, ACS Dan Dacian Bucuresti s-a impus in finala diputata impotriva CSS Sf. Gheorghe, cu scorul de 40-10, si a intrat in posesia tricourilor si medaliilor dedicate campioanei nationale, in vreme ce Sportul Studentesc Bucuresti a cucerit medaliile de bronz dupa ce a trecut in finala mica de Smart Basketball Team Cluj-Napoca, cu scorul de 17-11.

In turneul masculin, ACS U-BT Cluj-Napoca a castigat ultimul act disputat impotriva rivalei ABC Laguna Alb Bucuresti, cu 38-19, si a cucerit trofeul national U12 fara sa cunoasca infrangerea, in vreme ce medaliile de bronz i-au revenit echipei Alpha Sport Team Sibiu, care a dispus in finala mica de ACS Dan Dacian Portocaliu, cu 45-28.

La fel ca in primele doua saptamani de baschet de la Costinesti, participantii s-au bucurat de fel de fel de surprize din partea partenerilor FRB, indulcindu-se cu produse Dr. Oetker, Nutrivita si Napolact. Totodata, competitorii au avut ocazia sa se regaseasca zilnic in instantaneele suprinse pe terenuri de fotograful FIBA Alina Cojocaru si postate in pagina oficiala de facebook sau pe contul oficial de Instagram ale FRB.

Rezultatele si clasamentul CN U12, masculin, editia 2022  - AICI

Rezultatele si clasamentul CN U12, feminin, editia 2022  - AICI

Parteneri