Foto

Debut furtunos pentru Romania la FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia

Nationala de cadeti a Romaniei a castigat clar, joi seara, confruntarea cu selectionata similara a Irlandei, cu scorul de 76-45 (21-6, 13-16, 19-11, 23-12), contand pentru prima etapa a Grupei D din cadrul FIBA U16 European Championship, Division B. In urmatoarea partida, tinerii baschetbalisti romani pregatiti de antrenorul Manolis Papamakarios vor primi replica Finlandei, vineri, de la ora 16:00, in Universiada Hall. Toate meciurile din cadrul intrecerii de la Sofia sunt transmise in direct de FIBA TV.


Universiada Hall si St. George School Gym din Sofia au gazduit, joi, primele meciuri din cadrul FIBA U16 European Championship, Division B, intrecerile continentale avand la start 22 de echipe nationale, printre care se afla si reprezentativa de cadeti a Romaniei. Distribuiti in Grupa D, tinerii Vulturi au avut ca prim adversar, joi seara, selectionata similara a Irlandei, confruntarea fiind gazduita de St. George School Gym. Dornici sa inceapa cu dreptul parcursul oficial european, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Manolis Papamakarios au intrat foarte bine in joc si au preluat initiativa de la primele actiuni. Rand pe rand, Szentkuti, Badalau si Horga au adus puncte la zestrea Romaniei iar scorul a devenit 10-0 in min. 4, semn ca tricolorii erau decisi sa nu scape prima victorie. Cu o aparare mobila si greu de depasit, dar si cu un atac pragmatic, Romania incheie primul sfert cu avantaj consistent, scor 21-6. Adversarii din Insula cauta din rasputeri sa iasa din corzi si sa gaseasca solutii pentru a opri tavalugul romanesc, insa diferenta se mentine oarecum pana la pauza mare, scor 34-22. La revenirea de la vestiare, tricolorii forteaza o desprindere clara, bazandu-se pe pofta de joc a lui Jeles, Ilie si Parau, iar scorul devine 53-33 dupa 30 de minute de joc. Dominatia noastra este evidenta, Vulturii continuand marsul triumfal spre prima victorie, in vreme ce antrenorul Papamakarios ruleaza intreg efectivul de jucatori, constient ca intrecerea continentala este abia la debut. In aceste conditii, cu zece sportivi pe lista marcatorilor, Romania se impune la final cu scorul de 76-45, si se pregateste pentru urmatorul adversar de vineri.

Statistica meciului  - AICI  

Conform calendarului competitional FIBA, nationala de cadeti a Romaniei va evolua in cadrul Grupei D dupa cum urmeaza:

ROMANIA  - Finlanda (12 august, ora 16:00, Universiada Hall)
ROMANIA  - Ucraina (13 august, ora 16:00, Universiada Hall)
Germania  - ROMANIA (15 august, ora 13:45, Universiada Hall)
ROMANIA  - Slovacia (16 august, ora 20:30, St. George School Gym)

Reamintim ca sistemul competitional prevede ca dupa disputarea meciurilor din prima faza, participantele sa beneficieze de o zi de pauza, dupa care primele doua echipe din fiecare dintre cele patru grupe vor juca in sferturile de finala, in vreme ce restul echipelor vor juca in seria valorica 9-16 si 17-22. Pentru faza sferturilor, primele doua clasate din Grupa D vor juca in crucis impotriva echipelor din Grupa C, serie in care se afla Marea Britanie, Portugalia, Bosnia&Hertegovina, Norvegia si Suedia.

Rezultate, statistici, inregistrari video, fotografii si alte informatii se gasesc pe site-ul oficial al competitiei continentale de la Sofia - AICI

Parteneri