Foto

Debut promitator pentru Romania la European Games 2023 de la Cracovia Malopolska

Echipele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei au pornit cu motoarele turate la maxim in cadrul turneelor de la cea de-a treia editie a Jocurilor Europene care sunt gazduite in localitatea poloneza Cracovia din regiunea Malopolska, Acvilele reusind sa isi asigure calificarea in sferturi de finala dupa ce au obtinut doua victorii importante in confruntarile cu Austria si Germania, in vreme ce Vulturii au obtinut o victorie in-extremis in disputa cu Elvetia si au cedat in fata Lituaniei. Dupa o zi de pauza, vineri, ambele echipe tricolore revin pe teren pentru a-si continua cursele spre sferturile de finala ale intrecerilor din Polonia, la feminin urmand sa evolueze impotriva Greciei iar la masculin impotriva Austriei. Organizate sub egida CIO, European Games - Cracovia Malopolska 2023 sunt transmise pe canalele Televiziunii Romane, dar si online, pe europeangames.tv
 
 
128 de sportivi reprezentand 19 tari de pe Batranul Continent s-au aliniat incepand de astazi la startul turneelor de baschet 3x3 din cadrul turneelor de la cea de-a treia editie a Jocurilor Europene 2023, Romania fiind printre natiunile care sunt reprezentate atat in intrecerea feminina, cat si in cea masculina. Competitia de baschet 3x3 din Polonia este considerata criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 si conteaza prin acumulare de puncte la clasamentul mondial FIBA, cel care va decide echipele calificate la intrecerea olimpica de anul viitor, astfel ca ambele echipe ale Romaniei au intrat in febra competitionala la turatie maxima.

Emotiile primei intalniri din competitia feminina s-au naruit foarte repede si Acvilele, in formula Sonia Ursu Kim, Anamaria Virjoghe, Teodora Manea si Alina Podar, au spart gheata si si-au trecut in cont o victorie importanta in fata incomodei echipe a Austriei, scor 17-14, dominand destul de clar o echipa clasata pe locul 7 la World Cup. Cu un moral foarte bun, Acvilele si-au continuat parcursul fara greseala din Grupa B si au obtinut o noua victorie importanta, trecand la mare lupta de puternica nationala a Germaniei, cu scorul de 15-13, succesul obtinut in fata locului 3 mondial asigurandu-le calificarea in sferturile de finala indiferent de rezultatul din ultima disputa cu Grecia.

Tot astazi, in intrecerea masculina, Vulturii, in formula Christian Chitu, Alexandru Coconea, Aurelian Gavriloaia si Vladislav Solopa, au incercat sa faca fata puternicei nationale a Lituaniei la debutul din Grupa B, dar balticii s-au dovedit a fi mai pragmatici si au castigat disputa cu 22-13. In cea de-a doua confruntare, intr-o disputa total nerecomandata cardiacilor, Romania a reusit sa incline balanta in favoarea ei si s-a impus in fata Elvetiei, cu 21-20.  



"Un parcurs aproape perfect pentru echipele nationale de baschet 3x3 in prima zi a Jocurilor Europene - Cracovia Malopolska 2023. Felicit ambele echipe pentru modul in care au luptat si au reprezentat Romania. Sunt mandra si increzatoare in ei", a declarat presedintele Carmen Tocala, care a fost alaturi de ambele nationale si i-a incurajat in permanenta pe tricolori din tribunele arenei poloneze.

Reamintim ca echipa feminina a Romaniei face parte din grupa B, alaturi de Austria, Germania si Grecia, in vreme ce la masculin se confrunta tot in Grupa B alaturi de Lituania, Elvetia si Austria. Conform FIBA 3x3, echipele Romaniei vor beneficia joi de o zi de pauza, urmand ca vineri sa revina pe teren si sa evolueze dupa urmatorul program:

23 iunie:
14:30 Romania - Grecia (F)
15:20 Austria - Romania (M)

Echipele calificate din faza grupelor vor evolua pe 24 iunie in fazele eliminatorii si vor continua cursa spre medalii.

Jocurile Europene - Cracovia Malopolska 2023 sunt transmise in exclusivitate de TVR, pe canalele TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR INFO, dar pot fi urmarite si online, pe canalul oficial europeangames.tv

Parteneri