Decizia Comisiei de Disciplina 04.05.2021


Astazi, 04.05.2021, s-a intrunit Comisia Centrala de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita prin prezenta tuturor membrilor, in vederea solutionarii incidentului generat la data de 19.04.2021 de cei doi antrenori ai Clubului ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (Mihai Silvasan – Antrenor Principal si Branko Cuic – Antrenor Secund), in timpul meciului SCMU Craiova - ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, in cadrul Turneului XII al Ligii Nationale de Baschet Masculin.

Comisia Centrala de Disciplina a Federației Romane de Baschet, in urma analizării documentelor dispune:


1. Sanctionarea Antrenorului Principal al ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dl. Mihai Silvasan, cu 3 (trei) etape de suspendare si penalitate sportiva de 500 Euro, conform articolului 12.1.1. litera b) din Regulamentul de Disciplina;

2. Sanctionarea Antrenorului Secund al ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dl. Branko Cuic, cu 2 (două) etape de suspendare si penalitate sportiva de 300 Euro, conform articolului 12.1.1. litera d) din Regulamentul de Disciplina;

3. Sanctionarea ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu Avertisment, sens in care i se va atrage atentia asupra obligatiei de a lua masurile necesare si a se asigura ca reprezentantii sai (jucători, oficiali, suporteri etc.) au o conduita decenta si ca vor respecta regulile de fairplay prevăzute de regulamentele aplicabile, astfel incat sa nu mai apara in viitor incidente similare celui creat la data de 19.04.2021, conform art. 5.1. și 8.4. din Regulamentul de Disciplina.

Pentru individualizarea sanctiunilor aplicate s-a avut in vedere lipsa starii de recidiva precum si atitudinea manifestata prin intermediul punctelor de vedere comunicate, aspecte ce au facut posibilă aplicarea dispozitiilor art. 9.4 lit. f) din Regulamentul de Disciplina.

Prezenta decizie a fost luată cu unanimitate de voturi si poate fi atacata cu apel in conformitate cu prevederile art. 23 din Regulamentul de Disciplina.

Parteneri