Decizie Comisia Centrala de Disciplina si Etica Sportiva - 04.04.2023

Comisia Centrala de Disciplina si Etica Sportiva intrunita statutar in data de 04.04.2023, in format on-line, in urmatoarea componenta:

− Ionica Elena – Presedinte

− Savu Ecaterina – Membru

− Caraion Mihai – Membru

pentru a analiza conflictul de joc aparut in timpul meciului din cadrul LNBM, desfasurat in data de 26.03.2023, intre CS Municipal Tg. Mures si ABC Laguna Bucuresti, in Sala Sporturilor Targu Mures,

Cu majoritate de voturi

Decide

Art. 1 Aplicarea prevederilor art. 20.6. din Regulamentul de Disciplina si a art. 23.10 litera e) din Regulamentul General de Organizare a Competitiilor de Baschet și deliberarea, fara îndeplinirea procedurii de citare a partilor.

Art. 2 Aplicarea prevederilor art 12.1.1, lit. a), din Regulamentul de Disciplina, si sanctionarea sportivului Raheem Lovelle Johnson legitimat la clubul ABC Laguna București, cu suspendare pentru 2 etape, de la data prezentei si penalitate sportivă in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 3 Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. aa), si sanctionarea sportivului Santa Szabolcs, legitimat la clubul CSM Targu Mures, cu suspendare pentru 2 etape, de la data prezentei si penalitate sportiva in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 4 Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. a), coroborat cu art. 6.3. din Regulamentul de Disciplina si sanctionarea sportivului Goran Martinic, legitimat la clubul CSM Târgu Mureș, cu suspendare pentru 1 etapa, de la data prezentei si penalitate sportiva in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 5 Aplicarea prevederilor art. 23.31. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competițiilor de Baschet si sanctionarea CSM Targu Mures cu amenda in cuantum de 300 EUR (platibili in LEI, la cursul BNR de la data platii, in contul FR Baschet).

Art. 6. CCDES constata ca se impune transmiterea cazului si catre Colegiul Central al Arbitrilor, pentru analiza si eventuale masuri, motiv pentru care va fi informata prin intermediul postei electronice de catre departamentul competent din cadrul FR Baschet.

Art. 7. Se comunica prezenta decizie cluburilor CSM Targu Mures si ABC Laguna Bucuresti.

Pronuntată astăzi 04.04.2023, cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplina, in termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCDES nesupuse apelului raman definitive.

Parteneri