Foto

Decizii ale Comitetului Executiv din data de 04.10.2022

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, a adoptat in sedinta desfasurata online in data de 04.10.2022, cu prezenta tuturor membrilor, urmatoarele decizii:

1. Se valideaza cu unanimitate de voturi componenta loturilor Romaniei (sportivi si staff tehnic), aprobata de Colegiul Central al Antrenorilor, pentru pregatirea si participarea la Campionatul Mondial de baschet 3x3 pentru tineret de la Bucuresti:
Masculin - CRISTIAN CHITU, ALEXANDRU COCONEA, GEORGE BLAJ-VOINESCU, ANDREI OPREAN, NICOLAE CIUCA, AURELIAN GAVRILOAIA.
Feminin - TEODORA MANEA, ANISIA CROITORU, ANAMARIA POP, ANDREEA MITITELU, BISZAK BOGLARKA, LAURA VAIDA, SONIA CAZACU.
Staff tehnic – LAZAR RASIC si CATALIN STEFANESCU (antrenori), ALIN SAFTEL (scouter), TUDOR ARTENI (preparator fizic), CLAUDIU ILINA (kinetoterapeut), ANDREEA POP (social-media), HRISTU SAPERA si ANCA STOENESCU (delegati).

2. Se valideaza cu unanimitate de voturi componenta lotului de seniori al Romaniei pentru meciurile din fereastra a doua din cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers Second Round, aprobata de Colegiul Central al Antrenorilor, dupa cum urmeaza:
Sportivi – EMANUEL CATE, LUCAS TOHATAN, PATRICK RICHARD, MARCU BADIU, TUDOR FOMETESCU, NANDOR KUTI, MIHAI MACIUCA, BOGDAN NICOLESCU, ROLLAND TOROK, EDUARD ROSCHNAFSKY, STEFAN GRASU, ALEXANDRU OLAH, TUDOR GHEORGHE. Urmatorii sportivi pot fi convocati in cazul in care apar indisponibilitati – RARES UTA, LUCA VASILE, RADU VIRNA, KRISTOPHER RICHARD, DAVID VIDA.
Staff tehnic – DRAGAN PETRICEVIC, DAN IOAN, MARIUS BULANCEA (antrenori), ADRIAN FILOVICI (preparator fizic), RUDI IVANOIU (kinetoterapeut), VASILE OSEAN (doctor), MARIUS TOMA, CONSTANTIN IOAN (delegati).  

3. In cazul solicitarii CSM Galati pentru sportivul Boghean Sebastian se solicita un punct de vedere de la Colegiul Central de Antrenori.

4. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerile presedintelui interimar al CCLTO privind componenta CCLTO:
- se aproba ca noi membri – Laura Lungu si Lucian Negru
- se aproba incetarea calitatii de membrii CCLTO - Omer Nesrim si Vlad Ghizdareanu
Totodata, la propunerea presedintelui FRB, se aproba cu unanimitate de voturi ca Mihai Aldea sa fie cooptat ca nou membru in CCLTO.

5. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a CSM Corona Brasov.

6. Se aproba cu unanimitate de voturi ”Sistemul competitional pentru Liga 1, M”, dupa cum urmeaza:
Cele 14 echipe inscrise in Liga 1, sezonul 2022-2023, vor fi distribuite in doua grupe geografice de cate 7 echipe, urmand sa dispute jocuri in sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, in grupe. Primele patru echipe din fiecare grupa din prima faza se califica in runda urmatoare, in grupa 1-8, unde se va juca dupa sistemul tur-retur, fiecare cu fiecare. Primele 4 echipe din grupa 1-8 se califica la Turneul Final de Promovare (fara echipele satelit). Cele 6 echipe ramase din prima faza vor forma grupa 9-14 si vor juca in faza a doua in sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, pentru stabilirea locului in clasamentul final al Ligii 1, M, sezonul 2022-2023.
Grupa A:  CSM CSU Oradea 2, CSM Corona Brasov, ACS Ralph Brasov, BC CSU Sibiu 2, CSS VSK Gheorgheni, CSU U Cluj Napoca, CS Valcea 1924
Grupa B: ABC Laguna 2, ACS Stomart Iasi, CSU Craiova, CS Politehnica Iasi, CS Agronomia Bucuresti, CSU Ploiesti, CNAV Eagles Bucuresti

7. Se respinge solicitarea depusa pentru sportiva Monor Giulia.

8. Se aproba cu unanimitate de voturi demararea procedurilor catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pentru achizitionarea de catre Federatia Romana de Baschet a unui autoturism de 8+1 (necesar pentru lotul masculin de baschet 3x3).

9. In cazul sportivului Stefan Ionescu, se aproba cu unanimitate de voturi efectuarea transferului si acordarea dreptului de joc pentru CSO Voluntari, dupa ce se face dovada platii diferentei de bani dintre plata efectuata pentru grila si factura eliberata de ABC Leii Bucuresti. S-a constatat si faptul ca ABC Leii Bucuresti n-a transmis la FRB documente care sa ateste ca sportivul are un contract semnat cu clubul.

Parteneri