Foto

Decizii ale Consiliului Director din 03.06.2023 si 11.06.2023

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, a adoptat urmatoarele decizii ca urmare a raspunsurilor primite de la 12 membri prin corespondenta pe e-mail din perioada 09-11.06.2023:

1. Se aproba cu unanimitate de voturi omologarea clasamentelor finale ale competitiilor nationale de baschet 5v5, seniori, sezonul 2022-2023 – LNBM Mozzart Bet, LNBF, CRBM, CRBF, Cupa Federatiei, Feminin, si Liga 1, Masculin.

2. Se aproba cu unanimitate de voturi participarea echipelor romanesti in cupele europene, sezonul 2023-2024, dupa cum urmeaza:
Masculin
* Tinand cont de faptul ca U-BT Cluj-Napoca, campioana LNBM Mozzart, a transmis oficial intentia de a se inscrie in EuroCup 7 Days, echipa de pe locul 2, CSM CSU Oradea va fi inscrisa in Basketball Champions League, cu posibilitatea ulterioara de a trece in FIBA Europe Cup.
* Echipele de pe locurile 3 si 4, respectiv BC CSU Sibiu si Rapid Bucuresti, vor fi inscrise in FIBA Europe Cup. In cazul in care forul european va aproba suplimentarea cu inca un loc pentru FIBA Europe Cup, va fi inscrisa in aceasta competitie si echipa clasata pe locul 6 in LNBM Mozzart Bet, respectiv SCM U Craiova, care si-a manifestat intentia de a participa in aceasta competitie. Mentionam ca CSO Voluntari se va inscrie in European North Basketball League iar SCM Timisoara in Alpe Adria Cup.
Feminin
* Campioana LNBF, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe va fi inscrisa in EuroLeague Women, cu posibilitatea ulterioara de a trece in EuroCup Women.
* FIBA a alocat Romaniei 3 pozitii in EuroCup Women, sezonul 2023-2024, astfel ca in aceasta competitie vor fi inscrise: finalista LNBF, CSM Constanta, precum si alte doua echipe din clasamentul final LNBF situate pe locurile 3 si 4.

________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, a adoptat urmatoarele decizii ca urmare a raspunsurilor primite de la 11 membri prin corespondenta pe e-mail din 02 si 03.06.2023:

1. Se aproba cu majoritate de voturi infiintarea Colegiului Central de Antrenori pentru ramura olimpica  - baschet 3x3. Calendarul competitional si planul de pregatire al nationalelor de baschet 3x3 este aprobat de Colegiul Central al Antrenorilor de Baschet 3x3. Presedinte al Colegiului Central al Antrenorilor pentru ramura de baschet 3x3 este propus antrenorul federal Vlad Ghizdareanu, care are obligatia de a prezenta cu celeritate planul competitional pentru 3x3.

2. Se aproba cu majoritate de voturi ca delegatia echipelor nationale de baschet 3x3 sa fie compusa din 6 persoane  (4 sportivi, 1 antrenor si 1 kinetoterapeut). Lotul de sportive/sportivi este aprobat la fiecare deplasare de presedintele FRB. Antrenoarea Tatiana Galova va fi cooptata in colectivul tehnic al nationalei feminine de baschet 3x3.

3. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a Asociatiei Club Sportiv Arsenal Brasov (dosar complet pentru afiliere).

Parteneri