Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 02.04.2024

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, a adoptat urmatoarele decizii ca urmare a sedintei desfasurata la sala de conferinte din Hotelul Ramada din Pitesti, cu prezenta a 13 membri si a reprezentantului ANS, Anamaria Sintie, in data de 02.04.2024:

1. Se aprobă cu unanimitate de voturi prezența invitaților la ședința CD – Marius Toma, Mariana Schmidt Lepedeanu, Catalin Burlacu, Zoltan Safar.

2. Se aprobă cu unanimitate de voturi Ordinea de zi a Consiliului Director, care a fost transmisă membrilor pe e-mail la convocarea ședinței:
- aprobarea materialelor care vor fi prezentate la Adunarea Generală Ordinară din 3.04.2024
- aprobarea listelor cu propunerile pentru afilieri definitive si dezafilieri
- informare despre propunerile primite pentru modificarea Ordinii de Zi a AGO 2024 si pentru modificarile de Statut FRB
- diverse

3. Se aprobă cu unanimitate de voturi documentele care vor fi prezentate spre aprobare în Adunarea Generală Ordinară din data de 03.04.2024:
Raportul de activitate FRB pe 2023
Bilanțul contabil FRB pe 2023
Raportul Comisiei de Cenzori și Raportul firmei de audit pentru 2023
Bugetul de venituri și cheltuieli pe 2024
Planul de activitati FRB pe 2024
Lista cu propuneri afilieri definitive si dezafilieri/excluderi in AGO 2024

4. Se aprobă cu unanimitate de voturi afilierea proviziorie la FRB a următoarelor structuri sportive care au dosarul complet de afiliere:
-    Asociatia Club Sportiv Playmaker – Otopeni, Ilfov
-    Clubul Sportiv Special Olympics – Cornetu, Ilfov
-    Asociatia Club Sportiv Robo Sports – Jibou, Salaj
-    Asociatia Club Sportiv Mambra Sport – Timisoara, Timiș
* CS Special Olympics are in activitate baschet pentru persoanele cu nevoi speciale și nu platesc taxa de afiliere, la fel cum s-a procedat si cu CS Comunitar Sibiu, Salvia 2000 Cluj.

5. Se informează CD despre propunerile structurilor sportive afiliate la FRB pentru modificarea Ordinii de Zi a AGO 2024 (CSS Targoviste, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe și CSU Brașov) și cele primite pentru propuneri modificare Statut FRB (U-Banca Transilvania Cluj si ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, prin avocat Sabin Gherdan), altele decat cele prezentate de FRB membrilor sai. Propunerea de la CSU Brașov a fost trimisă în afara termenului prevăzut de Statut, astfel că solicitarea poate fi ridicată în AGO 2024 la punctul Diverse, prin înscriere la cuvânt, de către reprezentantul structurii respective la AGO 2024.

6. Se aprobă cu unanimitate de voturi propunerea pentru datele de disputare din play-out LNBM, iar pentru play-off LNBM se mențin datele inițiale, dar cu precizarea că CSO Voluntari și adversara directă din play-off vor juca decalat in prima fază, ținând cont de următoarele date (datele pot fi modificate daca echipele ajung la un acord comun): 14 și 16 aprilie (primele 2 meciuri din sferturi), 18 și 20 aprilie (următoarele 2 meciuri din sferturi), 22 aprilie (meciul 5, daca e necesar).

7. Se aprobă cu unanimitate de voturi colectivul tehnic pentru lotul national U16 feminin al României – Mădălin Piperea, Enache Marian, Maxim Mihaela și Onaca Renata (kineto).

8. Se aprobă cu unanimitate de voturi achizitia prin leasing financiar a 5 vanuri Toyota Proace (8+1) pentru sucursalele regionale FRB.

9. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca FRB sa acorde lunar din sponsorizarea de la Getica 95 Com SRL o suma de bani (cuantum de 1.000 euro/echipa pentru LNBM si cuantum de 500 euro/echipa pentru LNBF), ca sustinere a activitatii sportive pentru sezonul competitional 2023-2024, fiecarui club participant in LNBM si LNBF, care indeplineste conditiile impuse de sponsor. Cluburile respective vor primi direct de la FRB aceasta suma de bani, pe perioada sezonului 2023-2024, echivalentul in lei la data incasarii sponsorizarii de catre FRB.

10. Se aprobă cu unanimitate de voturi mandatarea Comitetului Executiv pentru activitatea sucursalelor regionale, a societatii comerciale FRB Events, si alte activitati ce reclama urgenta – cuantumul financiar va fi propus de Comitetul Executiv catre Consiliul Director.  

11. Se aprobă cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor pentru infiintarea societatii pe actiuni Pro LIGA, care va organiza ligile naționale de baschet.

Parteneri