Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 09.11.2020

 1. Se aproba cu majoritate de voturi (11 pentru) “Grilele de Transfer de la Juniori”, sezonul 2020-2021: “Transferul Sportivilor Juniori care nu sunt sub contract, la alta echipa de Juniori:

A-- Grila de transfer – 0 Euro: 

·      Sportivii nascuti dupa data 01.01.2010

·      Sportivii care se transfera de la Structurile Afiliate care NU au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, la Structuri Afiliate care au inscris sau care NU au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, in sezonul 2020-2021

·      Sportivii de la echipele retrase in sezonul 2019-2020

·      Sportivii care au doua sau mai multe sezoane consecutive de inactivitate (relegitimare)

 - Grila de transfer – 100 Euro:

               ·      Sportivii nascuti in anii 2007, 2008 (U13, U14), care se transfera de la Structurile Afiliate care au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, la Structuri Afiliate care NU au echipa inscrisa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, in sezonul 2020-2021

              ·      Sportivii care se transfera de la Structurile Afiliate care NU au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, la Structuri Afiliate care NU au echipa inscrisa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, in sezonul 2020-2021

C.     Grila de transfer – 250 Euro:

              ·      Sportivii nascuti in anii 2007, 2008, 2009 (U12, U13, U14), care se transfera de la Structurile Afiliate care au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, la Structuri Afiliate care au echipa inscrisa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, in sezonul 2020-2021

D.    Grila de transfer – 500 Euro:

             ·      Sportivii nascuti in anii 2006 (U15), care se transfera de la Structurile Afiliate care au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, la Structuri Afiliate care au echipa inscrisa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, in sezonul 2020-2021

.     Grila de transfer – 1000 Euro:

·      Sportivii nascuti in anii 2001 ,2002, 2003,2004, 2005 (U20, U18, U16), care se transfera de la Structurile Afiliate care au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, la Structuri Afiliate care au echipa inscrisa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, in sezonul 2020-2021

- Grila de transfer – 1500 Euro:

 ·      Sportivii nascuti in anii 2001 ,2002, 2003 (U20, U18), care au jucat minim 2 sezoane complete si care se transfera de la Structurile Afiliate care au inscris echipa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, la Structuri Afiliate care au echipa inscrisa in Campionatul National, la categoria lor de varsta, in sezonul 2020-2021

 Grila de transfer se aplica doar in cazul in care intre structurile afiliate nu exista o intelegere amiabila. In cazul sportivilor nascuti in anii 2001, 2002, 2003, 2004 care au contract semnat cu structurile afiliate, transferul va fi efectuat doar respectand conditiile contractuale.

 *Nota - Categoria de varsta pentru sportivii nascuti 2002 (U19) este U20

 Utilizarea sportivilor prin derogarea de varsta acordata prin Hotararea Consiliului Director, U19 la U18, nu modifica categoria de varsta a sportivilor.”

2. Se aproba cu majoritate de voturi (12 pentru) propunerea CCA de modificare a obtinerii licentelor de antrenor in timpul pandemiei COVID 19: “Tinand cont de conditiile generate de pandemia COVID 19, CCA amana sesiunea de examene pentru obtinerea licentelor A, B si C. Totodata, propune spre aprobarea Consiliului Director urmatoarele modificari pentru obtinerea licentelor:

 ·      Antrenorii care si-ar fi dorit sa participe la aceasta sesiune pentru obtinerea Licentei C, trebuie sa isi completeze dosarul personal conform cerintelor. În baza acestui dosar antrenorii vor primi o Licenta C provizorie care va fi valabila până la momentul în care condițiile vor permite organizarea unei sesiuni de licențiere. Antrenorii posesori ai licenței C provizorie, vor trebui sa sustina examenul teoretic/scris si practic in sesiunea imediat urmatoare.

 Antrenorii care si-ar fi dorit sa obtina o licenta superioara in aceasta sesiune vor putea sa antreneze la categorii de varsta corespunzatoare licentei pe care ar putea sa o obtina in aceasta sesiune. ( ex: posesorii de Licenta C pot antrena categoriile de varsta U14, U15 si U16 iar posesorii de Licenta B pot antrena categoriile de varsta U18, U20 si Liga1, putand fi si antrenori asistenti la LNB M/F). În acest sens, FRB va indica pe spatele Licentei detinute de antrenor, in locul destinat vizei anuale, nivelul de licenta valabil pentru acest sezon ( pe o licenta C va fi trecuta viza anuala si un B-ce va indica Licenta B doar pentru sezonul 2020-2021). Antrenorii posesori ai licenței B sau A provizorie, vor trebui sa sustina examenul teoretic/scris si/sau practic in sesiunea imediat urmatoare.

 ·      Toate licentele care vor fi eliberate sau cele care sunt deja in posesia antrenorilor vor fi valabile numai cu viza anuala 2020-2021, viza ce se obtine in baza prezentei la cursurile online care au fost organizate de FRBaschet in primavara anului 2020 ( minim patru prezente).

 ·      Pentru sezonul 2021-2022 vor fi operate urmatoarele modificari in vederea obtinerii vizei anuale, astfel:

 Viza anuala pentru Licenta C- obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F.

 Viza anuala pentru Licenta B - obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F si cel putin un clinic FRB ( FRB va organiza in perioada verii clinicuri online sau la o locatie ce va fi stabilita ulterior).

 Viza anuala pentru Licenta A - obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F si doua clinicuri FRB ( FRB va organiza in perioada verii clinicuri online sau la o locatie ce va fi stabilita ulterior).

Viza anuala pentru Licenta AA – antrenorii care vor avea calitatea de antrenor principal LNB M/F vor participa la trei clinicuri, doua clinicuri FRB ( FRB va organiza in perioada verii clinicuri online sau la o locatie ce va fi stabilita ulterior) si unul international ( fie si online ).

Punctele ce vor fi acordate pentru aceste activitati raman neschimbate (1p fiecare clinic online si 5p pentru clinicurile organizate de FRB sau cel international).

Clinicurile online organizate de FRB vor reprezenta o serie de prelegeri ale mai multor specialisti. Va fi considerat prezent la acest clinic online, antrenorul care a fost prezent la toate prelegerile conform programului anuntat de FRB.”

3. Aproba cu majoritate de voturi propunerea CCA care va permite echipelor din Liga 1 masculin, sezonul 2020-2021, sa transfere maxim doi jucatori straini, cu o taxa de jucator strain egala cu 1.500 euro fiecare. (detalii in Regulament Specific Liga 1 M).

4. In cadrul regulilor din Taxa de formare, exista posibilitatea, conform hotararilor CD, ca la LNBF si Liga 1 masculin, echipele de seniori sa nu plateasca taxa de formare catre cluburile formatoare, dar acestea sunt obligate sa plateasca suma de 150 euro pt LNBF si suma de 100 de euro pt Liga 1, catre antrenorul care l-a descoperit pe sportiv. Tinand cont de plata comisioanelor bancare, CCA propune ca sumele ce vor fi platite de cluburile de seniori pentru antrenorii care i-au descoperit pe sportivii respectivi sa fie modificate astfel: 160 euro pt LNBF si 110 euro pt Liga 1 M (noile sume includ comisioanele de transfer bancar). Se aproba cu majoritate de voturi (12 pentru) propunerea CCA.

Parteneri