Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 12.09.2023

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, a adoptat urmatoarele decizii ca urmare a sedintei desfasurata la sediul FRB si online, cu prezenta a 13 membri, in data de 12.09.2023:

1. La solicitarile cluburilor participante in LNBM si LNBF, in vederea organizarii competitiilor sportive nationale, a serviciilor de arbitraj, a verificarii infrastructurii si logisticii necesare unei bune desfasurari a meciurilor de baschet prin delegatii tehnici/comisari, a serviciilor de observare, monitorizare si evaluare a activitatii participantilor la competitiile respective, se instituie o taxa de participare care va fi platita de cluburi catre FRB, serviciile mentionate regasindu-se in aceasta taxa. In aceste conditii:
- se aproba cu majoritate de voturi ca fiecare echipa inscrisa in LNBM Getica 95 sa plateasca, in doua transe, o taxa de participare pentru prima faza a competitiei (fiecare echipa are 8 meciuri pe teren propriu) in valoare de 9.680 euro (3.000 de euro pina la inceperea competitiei si 6.680 de euro pina in data de 12.11.2023).
- se aproba cu majoritate de voturi ca echipele inscrise in LNBF Getica 95 sa plateasca, in doua transe, o taxa de participare pentru prima faza a competitiei (fiecare echipa are 8 meciuri pe teren propriu) in valoare de 2480 euro (1.000 de euro pina la inceperea competitiei si 1.480 de euro pina in data de 12.11.2023).
- se aproba cu unanimitate onorariile pentru serviciile de arbitraj necesare la un meci de baschet, astfel:
LNBM GETICA 95 – 1200 lei (arbitru); 600 lei (delegat tehnic); 140 lei (oficial masa); 300 lei (video observator); 100 lei (single-judge); 200 lei (instructor national); 465 lei (suma pentru logistica/financiar/alte servicii)
* cluburile din LNBM vor plati catre FRB taxa de participare; in afara taxei de participare, cluburile din LNBM vor asigura plata serviciilor de arbitraj pentru 7 oficiali de masa, precum si plata cheltuielilor de cazare, masa si transport (conform 1447) pentru arbitrii si delegatul tehnic. La un meci din LNBM vor fi nominalizati – 3 arbitri LNB, 1 delegat tehnic, 7 oficiali masa, 1 video observator (single-judge si instructorul national sunt nominalizati pentru perfectionarea arbitrilor).
LNBF GETICA 95 – 375 lei (arbitru); 280 lei (comisar); 140 lei (oficial masa); 200 lei (video observator).
* cluburile din LNBF vor plati catre FRB taxa de participare; in afara taxei de participare, cluburile din LNBF vor asigura plata serviciilor de arbitraj pentru 6 oficiali de masa, precum si plata cheltuielilor de cazare, masa si transport (conform 1447) pentru arbitrii si comisar. La un meci din LNBF vor fi nominalizati – 3 arbitri LNB, 1 comisar, 6 oficiali masa, 1 video observator.
- Totodata, se aproba cu unanimitate de voturi onorariile pentru serviciile de arbitraj si in celelalte competitii sportive nationale, dupa cum urmeaza:
Liga 1, masculin – 210 lei (arbitru); 157 lei (comisar); 105 lei (oficial masa)
Liga 1, feminin – 90 lei (arbitru); 60 lei (comisar); 45 lei (oficial masa)
* Cluburile din Liga 1 vor asigura pentru arbitri si comisari si plata cheltuielilor de cazare, masa si transport (conform 1447), daca acestia nu sunt din localitate.
CN juniori mari (U16, U17, U18 si U19) - 90 lei (arbitru); 60 lei (observatorul jocului de baschet); 45 lei (oficial masa)
CN juniori mici (U12, U13, U14, U15) – 71 lei (arbitru); 54 lei (observatorul jocului de baschet); 40 lei (oficial de masa).
* Cluburile vor asigura pentru arbitri si observatori joc baschet plata cheltuielilor de cazare, masa si transport (conform 1447), daca acestia nu sunt din localitate.
Procedurile de plata vor fi transmise catre cluburile din LNBM Getica 95, LNBF Getica 95 si Liga 1 de catre doamna Daniela Gradinaru prin Departamentul Ligi Nationale.
2. Se aproba cu unanimitate de voturi organizarea unui Midterm Congress al Federatiei Romane de Baschet pina in data de 20 noiembrie 2023, in cadrul caruia se vor organiza si grupuri de lucru cu diverse tematici: integritate si cod de conduita; media&comunicare; relatia cu administratia locala; strategie; marketing etc. Perioada de desfasurare Midterm Congress al Federatiei Romane de Baschet va fi stabilita cat mai rapid posibil, urmand sa fie anuntata si locatia.
3. Se aproba cu unanimitate de voturi ca taxa de inscriere in competitiile nationale de baschet 3x3, indiferent de categoria de varsta, sa fie de 600 lei/echipa. Pina la urmatoarea sedinta a Consiliului Director vor fi realizate si prezentate sistemele competitionale 3x3 pentru U15, U17, U18, U21, U23, seniori (indoor si outdoor). CN indoor va puncta pentru statistica nationala.
4. Se aproba cu unanimitate de voturi componenta loturilor nationale si participarea la FIBA 3x3 U23 World Cup 2023 (Polonia):
Masculin – Gavriloaia, Cotoara, Vasile, Blaj-Voinescu, Nistor, Brie
Feminin – Mititelu, Catinean, Militaru, Cazacu, Pop, Croitoru
Staff tehnic – Anca Stoenescu, Catalin Stefanescu, Ionut Ivan si Andreea Pop
5. Se aproba cu unanimitate de voturi componenta lotului national masculin si participarea la FIBA 3x3 U17 Europe Cup 2023 (Creta): Denis Badalau, Mihnea Vlaicu Popa, George Angelian, Ilie Mihnea (antrenor Catalin Stefanescu).
6. Se aproba cu unanimitate de voturi acordarea unor premieri de 600 lei pentru fiecare meci castigat componentilor echipei masculine de baschet 3x3 care s-a calificat la World Cup 2024 dupa turneul de la Constanta.
7. Pentru ONSS 4x4, editia 2023-2024, va fi prezentat un buget, care va include cheluielile FRB pentru buna desfasurare a competitiei, dar si mingi de baschet pentru scoli, in baza comenzii realizate catre Molten. Se aproba cu unanimitate de voturi demararea procedurilor pentru organizarea unei competitii pilot pentru Bucuresti a ONSS 4x4.
8. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor pentru infiintarea unei noi conferinte in cadrul Jr. NBA League Romania, pentru zona Biucuresti, Ilfov, Prahova si Dambovita. Se preconizeaza formarea unei noi conferinte de 30 de echipe, astfel:
Bucuresti – 15 echipe (3 divizii)
Ilfov/Prahova/Dambovita – 3 divizii x 5 echipe
9. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor pentru gradinita sportiva din Sibiu, cu implicarea echipei locale BC Sibiu, si cu sprijin din partea FRB (mingi si panouri).
10. La urmatorul Consiliu Director se va discuta despre impact bugetar la propunerile:
CN U12 4x4 – pentru Turneul Final, FRB sa asigure cheltuielile tuturor echipelor privind arbitrajul si organizarea competitiei.
CN U13 – FRB sa asigure echipament tuturor echipelor, model unic, in culorile echipei nationale
11. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor pentru organizarea Jocurilor Balcanice U15 feminin in perioada 17-21 decembrie 2023, la Targoviste sau in alta locatie.
12. Se respinge solicitarea ABC Laguna Bucuresti referitor la inscrierea unor echipe suplimentare in CN U14 si CN U16. Se aplica regulamentele.
13. Se aproba cu unanimitate de voturi solicitarile de aprobare a transferurilor depuse pentru Jitaru si Covaciu (de la Laguna), Mitrache (Medias), Lapustea (Cluj) si Maya Kamel (Timisoara), cu plata dubla a taxei de transfer. Celelalte solicitari trebuie sa fie motivate si vor fi supuse spre aprobare Consiliului Director.
14. Pentru cazul Andreea Mititelu (de la ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe) se solicita un punct de vedere juridic.
15. Se aproba cu unanimitate solicitarea ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe de a o transfera pe Masa Jankovic numai pentru meciurile din cupele europene si cu posibilitatea ulterioara de a fi trecuta ca inlocuire pe L16. Se va percepe taxa de transfer.
16. In cazul sportivelor Avram, Ungur si Muncaciu care doresc sa se transfere de la ACS Smart Basketball Cluj se vor plati grilele de transfer, conform prevederilor regulamentare.
17. Se aproba cu unanimitate de voturi Organigrama Sucursalei Regionale 6 (punct de lucru FRB – Cluj; Cristescu - presedinte; Rist - director din partea FRB; ).
18. Se aproba unele mici modificari in RSLNBM si RSLNBF (erate). Se actualizeaza RSLNBM si RSLNBF pentru site.
19. Se aproba cu unanimitate de voturi ca la toate turneele de juniori sa fie asigurata asistenta medicala (Salvare), costurile urmand sa fie impartite si acoperite intre echipele participante la turneu.
20. Se aproba cu unanimitate de voturi numirea dlui Marius Marinescu ca single-judge la meciuri din LNB si Liga 1.
21. Se aproba cu unanimitate de voturi listele de arbitrii si de comisari/delegati tehnici care vor oficia in sezonul 2023-2024 ca urmare a testarilor de la Stagiile de Perfectionare din septembrie 2023.
22. Se aproba cu majoritate de voturi sa fie instituita compensatia de formare, care sa se aplice pe aceleasi prevederi ale fostei taxe de formare, si care va fi platita de clubul care beneficiaza de transferul sportivului catre FRB, ulterior FRB distribuind sumele aferente conform prevederilor regulamentare.
23. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a structurii sportive ACS Atomic Blaj
24. Se aproba cu unanimitate de voturi Regulile Social-Media pentru echipele din LNBM, CRBM, LNBF si CRBF.
25. Se aproba cu unanimitate de voturi ca indeminizatia de sedinta a Comisiei de Apel sa fie de 300 de lei/persoana.

Parteneri