Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 21.10.2020

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet din data de 21.10.2020, in baza votului exprimat online de 11 membri ai Consiliului Director, a hotarat urmatoarele:

1. Avand in vedere decizia Consiliului Director de suspendare pentru o perioada nedeterminata a turneelor preliminare din CRM si tinand cont de situatia epidemiologica (focare COVID-19) inregistrata la majoritatea echipelor masculine, precum si de perioada de izolare sau carantinare obligatorie, se aproba suspendarea Turneului 1 din cadrul LNBM, editia 2020-2021, programat initial sa se desfasoare pentru perioada 30 octombrie – 02 noiembrie 2020.

Modificarile aduse calendarului CRM si LNBM vor fi anuntate cat de curand posibil.

2. Tinand cont de decizia Consiliului Director din data de 17.10.2020, referitoare numai la CRF, se aproba extinderea modificarii calendarului de testare obligatorie RT-PCR (si pentru CRM, LNBM/LNBF).

Astfel, se aproba modificarea calendarului de testare obligatorie RT-PCR premergator competitiilor de baschet in salile de sport – in aceste conditii, tinand cont de faptul ca dorim asigurarea unui climat epidemiologic cat mai sigur pentru LNBM/LNBF si CRM/CRF, precum si de recomandarile epidemiologului FRB, dar si a celor din calendarul de testare FIBA, echipele participante la turneele din LNBM/LNBF si CRM/CRF sunt obligate sa faca testarea RT-PCR astfel:

T1 – cu 7 zile inaintea inceperii competitiei (se considera ca inceperea competitiei este de la intrarea echipelor in bula epidemiologica la hotelul unde sunt cazate echipele)

T2 – cu cel mult 48 de ore inaintea inceperii competitiei (se considera ca inceperea competitiei este de la intrarea echipelor in bula epidemiologica la hotelul unde sunt cazate echipele).

Cele doua testari RT-PCR sunt obligatorii pentru a putea participa in LNBM/LNBF si CRM/CRF. In urma acestor testari, echipele vor putea participa in turneele competitiilor nationale de baschet doar cu sportivii si membrii ai staff-urilor pentru care se prezinta 2 rezultate negative.

Parteneri