Foto

Delegatia Romaniei a plecat la Jocurile Francofoniei 2023 din Kinshasa

Selectionata feminina de baschet a Romaniei a plecat in aceasta dimineata spre Kinshasa, urmand sa fie prezenta la startul celei de-a IX-a editii a Jocurilor Mondiale Francofoniei, intreceri care se vor derula in Republica Democratica Congo, in perioada 26 iulie – 05 august 2023. Acvilele vor evolua sub comanda antrenorului principal Ioannis Koukos in cadrul Grupei D, impotriva selectionatelor similare ale Tunisiei, Camerun si Ciad, primul meci oficial fiind programat sa se dispute in 28 iulie. Pe de alta parte, la ultima actualizare a intrecerilor, tinand cont de faptul ca doar 11 echipe din cele 16 au confirmat participare, pe site-ul oficial a aparut informatia ca au fost recaute grupele si Romania ar juca in Grupa A, alaturi de Madagascar, Liban si Republica Democratica Congo, informatie ce urmeaza a fi confirmata la sedinta de validare din data de 26 iulie!

Delegatia Romaniei a plecat in aceasta dimineata de pe Aeroportul International Otopeni spre Kinshasa, care va gazdui pina in data de 5 august intrecerile Jocurilor Francofoniei 2023. In cadrul acestor intreceri dedicate sportivilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani din tarile francofone, baschetul romanesc va fi reprezentat de selectionata feminina a Romaniei, Acvilele urcandu-se in avion impreuna cu staff-ul tehnnic cu destinatia Republica Democratica Congo. Lotul tricolor care va juca la Kinshasa este alcatuit din Kovacs Renata, Bobar Alexandra Malina, Anastasescu Florina Cristina, Bumbacaru Alina, Petrescu Ioana Iulia (toate de la Agronomia Bucuresti), Florea Maria (Olimpia CSU Brasov), Biszak Boglarka (ACS KSE Tg. Secuiesc), Dumitrescu Sarah Alexandra (Cal Poly University – SUA) si Pop Ana Maria (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), in vreme ce staff-ul tehnic este condus de antrenorul principal Ioannis Koukos si coordonat de Florin Covaciu, team-manager din partea FRB.
Conform programului anuntat de organizatori, in data de 26 iulie este programata sedinta de validare iar din data de 27 iulie vor incepe meciurile din cadrul turneului feminin.

Nationala Romaniei va juca de la ora locala 12:15 in 28 iulie, cu reprezentativa Tunisiei, si in data de 30 iulie, cu selectionata similara a Camerun, in vreme ce in data de 29 iulie, de la ora locala 14:15, va intalni nationala Ciad. Cele 16 echipe nationale feminine vor continua intrecerile cu urmatoarea faza, in data de 1 august fiind programate meciurile din sferturile de finala si meciurile din seria 9-16, cu precizarea ca in faza superioara acced primele doua echipe clasate in fiecare din cele patru grupe. Echipele care vor trece in faza superioara din Grupa D in care se afla si Romania vor juca in continuare, in crucis, cu echipele din Grupa C, care este formata din Senegal, Haiti, Benin si Canada-Quebec. Ulterior, in data de 3 august sunt programate semifinalele, in vreme ce in data de 5 august vor avea loc finalele si meciurile pentru stabilirea clasamentului final.

Pe de alta parte, informatiile actualizate in aceste zile de pe site-ul oficial sunt contradictorii, deoarece pe acelasi site se anunta ca au confirmat participarea la intreceri doar 11 echipe si astfel organizatorii au refacut grupele, Romania urmand sa evolueze in Grupa A (pe formatul cu 11 echipe), alaturi de Madagascar, Liban si Republica Democratica Congo!

Programul initial de pe site-ul oficial - AICI

Programul care apare pe acelasi site, dar actualizat la turneul de baschet feminin - AICI

Parteneri