Foto

Dinamo CSS 6 Bucuresti si Olimpia Bucuresti au cucerit laurii nationali U19, editia 2021-2022

Echipele Dinamo CSS 6 Bucuresti si Olimpia Bucuresti au intrat in posesia titlurilor nationale ale Campionatului National U19, sezonul 2021-2022, dupa ce au avut un parcurs fara greseala in cadrul Turneelor Finale desfasurate la Targoviste si Brasov. Dinamo CSS 6 Bucuresti a dispus in finala CN U19, masculin, de CSS Targoviste, cu 75-45, in vreme ce Olimpia Bucuresti s-a impus in finala feminina in fata rivalei CSU Brasov, cu 57-56. Trofeele MVP au fost atribuite sportivului David PATRU (Dinamo CSS 6 Bucuresti), respectiv sportivei Mihaela PANAIT (Olimpia Bucuresti).


Sala ”Prof. Ioan Valerian” a Clubului Sportiv Scolar din Targoviste a gazduit, in perioada 22-23 aprilie, ultimele intreceri din cadrul Campionatului National U19, masculin, editia 2021-2022, la startul Turneului Final fiind prezente cele mai valoroase patru echipe din actualul sezon: Dinamo CSS 6 Bucuresti, CSS Targoviste, CSM Ploiesti si ABC Leii Bucuresti. Continuand sirul neintrerupt de victorii si in cadrul Turneului Final, echipa Dinamo CSS 6 Bucuresti si-a adjudecat titlul national fara sa cunoasca infrangerea in actualul sezon, reusind sa depaseasca in meciurile finale ale CN U19 ambele adversare pe care le-a intalnit: 75-45 cu CSS Targoviste (in finala) si 83-50 cu CSM Ploiesti (in semifinale). In urma acestor victorii, elevii antrenorului Victor David au obtinut laurii nationali ai CN U19, sezonul 2021-2022, in vreme ce CSS Targoviste a intrat in posesia medaliilor de argint. In lupta pentru locul 3, CSM Ploiesti a dispus in finala mica de ABC Leii Bucuresti, cu scorul de 70-64, si a obtinut medaliile de bronz.

La finalul intrecerilor au fost acordate la festivitatea de premiere si urmatoarele premii speciale:
Best Five – Sasha SON si David PATRU (ambii de la Dinamo CSS 6 Bucuresti), Stefan IONESCU si Stefan PUSCASU (ambii de la ABC Leii Bucuresti), Radu DUMITRU (CSS Targoviste).
MVP – David PATRU (Dinamo CSS 6 Bucuresti)
Cosgeter – Stefan IONESCU (ABC Leii Bucuresti) – 47 puncte / 2 meciuri
Cel mai bun recuperator – Bogdan DUMITRESCU (CSM Ploiesti) – 24 recuperari / 2 meciuri
Cel mai bun pasator - David PATRU (Dinamo CSS 6 Bucuresti) – 11 pase/2 meciuri
Cel mai de perspectiva jucator – Sasha SON (Dinamo CSS 6 Bucuresti)
Dar iata si clasamentul final al TF CN U19, masculin, editia 2021-2022:
1. Dinamo CSS 6 Bucuresti (antrenor Victor DAVID)
2. CSS Targoviste (antrenor Catalin TANASE)
3. CSM Ploiesti (antrenor Ionel IVAN)
4. ABC Leii Bucuresti (antrenor Bogdan AMARIUCAI)

In aceeasi perioada, Sala Sporturilor DP Colibasi din Brasov a gazduit ultimele meciuri din Campionatul National U19, feminin, la startul Turneului Final fiind prezente cele mai in forma patru echipe ale sezonului 2021-2022: Olimpia Bucuresti, CSU Brasov, Universitatea Cluj-Napoca si CSS 4 Champions Bucuresti. Dupa doua zile de intreceri captivante, Olimpia Bucuresti a obtinut laurii nationali, reusind sa treaca de ambele adversare intalnite in fazele finale: 57-56 cu CSU Brasov (in finala) si 67-52 cu Universitatea Cluj-Napoca (in semifinale). Astfel, elevele antrenoarei Mandica Ciubancan au intrat in posesia mult ravnitelor tricouri de campioane nationale, in vreme ce rivala CSU Brasov s-a clasat pe locul al doilea si a obtinut medaliile de argint. In finala mica, Universitatea Cluj-Napoca a dispus de CSS 4 Champions Bucuresti, cu scorul de 65-51, si si-a adjudecat medaliile de bronz.
La finalul intrecerilor au fost acordate la festivitatea de premiere si urmatoarele premii speciale:
Best Five – Mihaela PANAIT si Giulia MONOR (ambele de la Olimpia Bucuresti), Alexia FRINCU (CSU Brasov), Bianca MIHASAN (Universitatea Cluj-Napoca) si Maria HUIDU (CSS 4 Champions Bucuresti).
MVP – Mihaela PANAIT (Olimpia Bucuresti)

Cosgeter – Alexia FRINCU (CSU Brasov) – 49 puncte / 2 meciuri

Cea mai buna recuperatoare – Ana Maria STANCIU (CSS 4 Champions Bucuresti) - 30 recuperari / 2 meciuri

Cea mai buna pasatoare – Ioana DAVID (CSU Brasov) – 12 pase / 2 meciuri

Cea mai de perspectiva sportiva – Bianca MIHASAN (Universitatea Cluj-Napoca)   

Dar iata si clasamentul final al TF CN U19, feminin, editia 2021-2022:

1. Olimpia Bucuresti (antrenor Mandica CIUBANCAN)
2. CSU Brasov (antrenor Nenad MARINKOVIC)
3. Universitatea Cluj-Napoca (antrenor Iannis KOUKOS)
4. CSS 4 Champions Bucuresti (antrenor Alexandru SERBAN)

Parteneri