Foto

Doliu in baschetul romanesc: s-a stins din viata Nela Porumbel

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristate si profund regret trecerea in nefiinta a fostei baschetbaliste Daniela “Nela” Porumbel. Casatorita si plecata de ceva timp in Canada, Nela, asa cum era cunoscuta in lumea baschetului feminin, a fost nevoita sa cedeze in cea mai importanta lupta a vietii sale desi avea numai 52 de ani, medicii constatand decesul in data de 9 mai 2023.  

Nascuta in Bucuresti, in data de 11.11.1970, Nela Porumbel a indragit inca din copilarie jocul de baschet si s-a facut rapid remarcata pe terenul de joc prin munca, talent si tenacitate. Dupa multe evolutii apreciate la nivel juvenil a urcat treptele performantei sportive si a fost cooptata in lotul echipei divizionare Sportul Studentesc la inceputul anilor ’90, reusind sa se claseze si pe podiumul Diviziei A alaturi de multe alte jucatoare consacrate, precum Iulia Miulescu, Denisa Rascacea, Doina Tocala, surorile Szoke etc.


Desi era o luptatoare din fire, in urma cu trei zile, in data de 9 mai 2023, inima ei a incetat sa mai bata din nefericire si a trecut astfel prematur in nefiinta, lasand in urma o intreaga familie indurerata.

Slujba a avut loc la Biserica Ortodoxa Sf. Stefan cel Mare din Oshawa iar inmormantarea la Pine Ridge Cemetery din Ajax (Canada).

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a fostei baschetbaliste, adresand, totodata, sincere condoleante familiei!

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Parteneri