Foto

Echipele din LNBM Getica 95 si LNBF Getica 95 se implica in actiuni de responsabilitate sociala si de promovare a baschetului

Ca si in sezoanele precedente, echipele de baschet din LNBM Getica 95 si LNBF Getica 95 si-au planificat si la inceputul acestui sezon mai multe actiuni educative si de responsabilitate sociala in cadrul comunitatilor locale. Astfel, din dorinta de a promova cat mai mult jocul de baschet in randul copiilor, cu vizite active in scoli sau gradinite, cat si de a sprijini comunitatile locale prin diverse actiuni de responsabilitate civica, rand pe rand, reprezentantii echipelor de baschet au inceput sa gaseasca “ferestre” printre antrenamentele zilnice si au participat la diverse activitati.

Promovarea baschetului in randul copiilor

Campioana LNBM, U-BT Cluj-Napoca, si-a dat intalnire cu fanii si copiii din municipiul Cluj-Napoca in cadrul Saptamanii Europene a Sportului 2023, jucatorii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan participand la o actiune de promovare in Baza Sportiva „La Terenuri” din cartierul Manastur. Astfel, copiii s-au bucurat de baschet alaturi de favoritii lor, in dupa-amiaza zilei de 26.09.2023, bucuria celor mici fiind surprinsa si in imaginile postate de pagina oficiala de facebook a U-BT.  


Nici FC Arges Pitesti nu s-a lasat mai prejos si a continuat actiunile de promovare in scolile din municipiu, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Nebojsa Vidic fiind prezenti in acest inceput de sezon in salile de sport ale unor colegii renumite in judet. Insotiti si de conducerea clubului, componentii echipei argesene au fost la Colegiul National Zinca Golescu, iar cateva zile mai tarziu si-au facut simtita prezenta la Colegiul National I.C. Bratianu.  



Saptamana Sportului European 2023 a ajuns si pe malul Marii Negre, zilele #BeActive fiind o ocazie deosebita pentru sportivii de la CSM Constanta de a merge prin scolile din comunitate. Cu mic, cu mare, elevii Colegiului National Mihai Eminescu s-au bucurat din plin de baschet, fiind incurajati de baschetbalistii din LNBM Getica 95 si baschetbalistele din LNBF Getica 95 de la CSM Constanta sa desluseasca tainele sportului cu mingea la cos.



Baschetul salveaza natura

In afara actiunilor de promovare, baschetul s-a unit si cu natura in cadrul unor actiuni speciale. Medaliata cu bronz in LNBM, BC CSU Sibiu, s-a alăturat proiectului "Anii Drumetiei" pentru a aduce o schimbare pozitiva in comunitate si in mediul inconjurator. “Am luat o pauza de la dribling si aruncari pentru a strange gunoaiele din zona Rasinari Prislop. Cu manusi si saci de gunoi, am demonstrat ca baschetul si responsabilitatea fata de natura pot merge mana in mana. Cu fiecare pas pe potecile din zona Prislop-Rasinari, am adunat gunoaiele lasate in urma de cei nepasatori si am oferit un exemplu de urmat. Si nu a fost doar despre curatenie, ci si despre educare. Am avut alaturi copiii din zona si am vazut in ei o speranta in contextul educatiei privind protejarea mediului inconjurator”, se arata pe pagina de facebook a BC CSU Sibiu.


Nici medaliata cu bronz din LNBF, FCC UAV Arad, nu s-a lasat mai prejos, baschetbalistele din Arad luand parte la „Let's Do It Romania”, la inițiativa sponsorului FCC Environment Romania. Echipa pregatita de antrenorul Miroslav Popov s-a alaturat elevilor si voluntarilor din Arad si au pus umarul la curatarea unor zone desemnate de organizatorii unei ample actiuni care a avut loc in intreaga tara, precum si in alte 190 de tari pentru salvarea mediului.

Parteneri