Foto

Echipele romanesti si-au aflat adversarii din FIBA Europe Cup 2022

Astazi, la Munchen, in prezenta oficialilor FIBA si a reprezentantilor cluburilor participante in cupele europene, precum si a federatiilor nationale, printre care s-a numarat si secretarul general adjunct FRB, Svetlana Simion, a avut loc ceremonia de tragere la sorti pentru turneele preliminare si sezonul regular din FIBA Europe Cup, sezonul 2022-2023, avand pe tablou mai multe prezente din LNBM. Conform sistemului si calendarului competitional, FIBA Europe Cup va incepe in data de 27 septembrie, cu turneele preliminare, faza in care este prezenta si SCM U Craiova, iar sezonul regular este programat sa debuteze in data de 12 octombrie, in grupe fiind prezente CSM CSU Oradea si, in cazul in care paraseste prematur BCL, si CSO Voluntari. Interesant de remarcat este si faptul ca, in comparatie cu sezoanele precedente, reprezentantele LNBM nu se intersecteaza in urma tragerii la sorti in prima faza.

Dar iata si rezultatul tragerii la sorti pentru faza preliminara:
Turneu (27-30 Septembrie 2022)
SCM U Craiova va juca in prima faza cu BC CBet Jovana (Lituania). In cazul in care va trece de gruparea lituaniana, echipa din Banie va evolua in semifinale cu gruparea austriaca Kapfenberg Bulls iar daca trece si de acest adversar se va lupta in finala pentru un loc in sezonul regular cu una dintre echipele venite de pe partea cealalta a tabloului din turneu, respectiv KB Prishtina (Kosovo), BC Kalev (Estonia) sau Cedevita Junior (Croatia).

Totodata, mai jos va prezentam grupele din sezonul regular in care sunt angrenate echipe romanesti, meciurile acestei faze urmand sa se dispute in perioada 12 Octombrie-30 Noiembrie 2022:
Grupa E – CSM CSU Oradea, Unicaja Malaga*, Kangoeroes Mechelen si castigatoarea turneului preliminar D.
Grupa F – SCM U Craiova (daca va castiga turneul preliminar B), Donar Groningen, New Basket Brinsidi, o echipa din preliminariile BCL (Brose Bamberg, Norkkoping Dolphins sau Budivelnik).
Grupa H – CSO Voluntari *(daca nu va castiga turneul preliminar BCL, caz in care va fi inlocuita cu un lucky looser din preliminarii), Tofas Bursa*, Hakro Merlins Crailsheim, o echipa din preliminariile BCL (Norkkoping Dolphins sau Budivelnik).
* Vor juca in sezonul regular al FIBA Europe Cup doar daca nu castiga preliminariile din Basketball Champions League.

Parteneri