Foto

Faleza Cazino din Constanta va gazdui FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier

Municipiul Constanta va gazdui pentru a doua oara consecutiv turneul de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup, evenimentul urmand sa se desfasoare, in perioada 4-5 iuniei 2022, la Faleza Cazino. In acest an, odata cu ridicarea restrictiilor impuse pe perioada pandemiei Covid-19, va fi permis accesul spectatorilor in tribune, astfel ca suporterii sunt asteptati in numar cat mai mare sa sustina echipele Romaniei.


Echipele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei vor intra in aceasta saptamana in focurile calificarilor pentru FIBA 3x3 Europe Cup 2022, tricolorii vizand obtinerea vizelor pentru turneul final continental care va avea loc la Graz, in perioada 9-11 septembrie. Conform anuntului forului international de specialitate, municipiul Costanta va gazdui pentru a patra oara unul dintre turneele de calificare pentru Campionatele Europene de baschet 3×3, evenimentul la care vor participa si nationalele Romaniei, atat la masculine, cat si la feminin, urmand sa se dispute pe Faleza Cazino, in 4-5 iunie. Competitia este organizata in parteneriat de Federatia Romana de Baschet, ABC Athletic Constanta si Sport Arena Streetball si finantata de catre Primaria Municipiului Constanta.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, terenurile amplasate pe Faleza Cazino Constanta vor gazdui meciurile din turneul de calificare la FIBA 3x3 Europe Cup, iar de aceasta data, odata cu ridicarea restrictiilor epidemiologice, este permis accesul spectatorilor in tribune. Suporterii sunt asteptati in numar cat mai mare sa sustina echipele tricolore, la intrecerile de la Constanta urmand sa se prezinte la startul celor doua intreceri 25 de echipe nationale din 15 tari, care vor lupta pentru cele cinci locuri puse in joc, trei la masculin si doua la feminin, pentru FIBA 3×3 Europe Cup, Graz 2022. Accesul fanilor este gratuit.
Prima faza a turneului de calificare se va desfasura pe grupe, dupa cum urmeaza:
Masculin
•    Grupa A – Polonia, Macedonia de Nord, Muntenegru
•    Grupa B – Spania, Marea Britanie, Turcia
•    Grupa C – Estonia, ROMANIA, Italia
•    Grupa D – Cehia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca
Feminin
•    Grupa A – Polonia, Belgia, Estonia
•    Grupa B – ROMANIA, Italia, Turcia
•    Grupa C – Ungaria, Marea Britania, Danemarca
•    Grupa D – Cehia, Letonia, Bulgaria

FIBA 3×3 Europe Cup Constanta Qualifier este finantat de catre Primaria Constanta si sustinut de Superbet, Tissot, Horizon, Red Bull, Zizin, Stirom, Radio Romania Constanta, Kiss FM, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta. Evenimentul este organizat de ABC Athletic Constanta in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball.  

Reamintim ca Romania a fost prezenta la toate cele sase editii ale FIBA 3x3 Europe Cup disputate pana in prezent, avansand in fazele eliminatorii de patru ori. Cea mai valoroasa performanta obtinuta de tricolore a fost medalia de argint cucerita la editia de la Bucuresti, in 2016, cu echipa formata din Sonia Ursu, Gabriela Marginean, Anca Sipos si Andra Haas. Totodata, la masculin, nationala Romaniei a fost prezenta de patru ori, ratand editiile de la Amsterdam (2017) si Paris (2021), iar cea mai valoroasa performanta din istorie a fost titlul european cucerit la editia inaugurala, in 2014, de echipa formata din Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan.

Parteneri