Foto

Federatia Romana de Baschet, implicata in proiectul Erasmus + BASKI

Programul "Basketball for Life Skills" (BASKI) a fost demarat de Federatia de Baschet din Cipru, si se desfasoara in colaborare cu Federatia Romana de Baschet, Federatia de Baschet din Macedonia de Nord, Federatia Bulgara de Baschet, precum si Asociatia Educationala "Anatolia" (Grecia) si Asociatia "Sport e Vida" (Italia).

Programul se adreseaza in primul rand “Promovarii educatiei in si prin sport, cu atentie speciala in dezvoltarea abilitatilor, precum si sprijinirea implementarii recomandarilor UE privind cariera duala a sportivilor“.

BASKI urmareste sa dezvolte un program de instruire pentru antrenorii de baschet, educatori , factori de decizie din domeniul sportiv si educational despre cum sa promoveze baschetul in randul elevilor din cursurile primare, ca un mediu de dezvoltarea a abilitatilor de viata, cu accent pe participarea civica si contributia sociala.

Curicula BASKI si Modulul Open Resource inglobeaza toate materialele pentru pregatire, activitati si unelte si va fi dezvoltat intr-un format mixt, atat intalniri fata in fata cat si activitati online. Cateva dintre temele ce trebuie parcurse sunt :

- Abordare pedagogica bazata pe baschet
- Dezvoltarea abilitatilor de viata pentru tineri
- Baschetul in comunitate
- Integrarea sociala cu ajutorul baschetului
- Sanatate fizica, sanitate mentala

Ghidul de pregatire si politici adaptate BASKI va fi dezvoltat sub forma unui carti electronice interactive (include continut multimedia si vizual) si va furniza linii directoare specific pentru actionarii proiectului, multiplicatori si factorii de decizie relevanti. Toti partenerii vor furniza rapoarte privind dezvoltarea Ghidului ca furnizori de pregatire cu experienta si dezvoltatori de cursuri. Ghidul va fi accesibil prin mediul de invatare online si va fi oferit in format interactiv de carte electronica.

Parteneri