Foto

Federatia Romana de Baschet demareaza programul FIBA PLUS Performance

Federatia Romana de Baschet impreuna cu forul international de specialitate demareaza programul FIBA Plus Performance. Programul face parte dintre inițiativele întreprinse de FIBA, avand ca baza unul dintre pilonii strategiei ONE FIBA pe termen lung 2019-2027 - "Empower National Federations" - demarat pentru ca federațiile naționale să își atingă întregul potențial.

Inițiativa este un program personalizat pentru baschetul românesc, cu scopul de a pune în aplicare strategii corecte pentru nevoile sale specifice, pentru a îmbunătăți capacitatea Federației de a organiza, profesionaliza și comercializa activitățile sale baschetbalistice, asigurând dezvoltarea cu succes a jocului în țară.

După discuții inițiale avute online cu reprezentanții federației și cu alte entități implicate în baschetul românesc (sponsori, arbitri, antrenori, parteneri), pentru a înțelege mai bine cum funcționează federația și mediul în care își desfășoară activitatea, o echipă FIBA formată din cinci persoane va ajunge în țara noastră între 22 și 24 martie, pentru a organiza o serie de workshopuri și a împărtăși informațiile colectate cu reprezentanții FRB și a propune analiza acestora membrilor Consiliului Director al FRB și altor factori decizionali din cadrul federației.

Pe parcurusul întâlnirilor și dezbaterilor online, Federația de Baschet din România a avut ocazia să-și definească viziunea și declarațiile de misiune și valorile sale ca organizație sportivă, înainte de a defini scopuri și de a dezvolta obiective SMART. Planul de acțiune detaliat pentru următoarele luni și ani este în curs de finalizare, iar implementarea va începe până la sfârșitul anului.

FIBA va sprijini FRB în toată această perioadă, printr-un proces de monitorizare care va fi utilizat pentru a reevalua în mod regulat strategia federației, și pentru a corecta eventualele erori. La finalul procesului va fi efectuată o evaluare, pentru a verifica dacă obiectivele au fost atinse și dacă jocul de baschet s-a dezvoltat în România.

Parteneri