Foto

Federatia Romana de Baschet si SC Getica 95 au devenit parteneri in proiectul Romanian Basketball Academy

SC Getica 95 COM SRL a devenit incepând de astăzi partenerul Federației Române de Baschet și va susține activitatea și programul Romanian Basketball Academy, precum și planurile competiționale ale acesteia. Parteneriatul a fost făcut public în urma semnării contractului de parteneriat de către omul de afaceri Viorel Tudose – patronul SC Getica 95 COM SRL și de către Emilia-Carmen Tocală – Președintele Federației Române de Baschet. Este un moment de referință pentru baschetul românesc, care marchează o etapă semnificativă în dezvoltarea sporturilor de echipă din țara noastră, proiectul RBA-Getica 95 fiind o inițiativă deosebită în peisajul sportiv național, care își propune să încurajeze performanța, să dezvolte talentele tinere și să le pregătească pentru a deveni viitori campioni.

În baza deciziei Consiliului Director al Federației Române de Baschet din data de 17 august, se înființează în București centrul de excelență Academia Română de Baschet, dedicat sportivilor născuți 2004 și mai tineri, în cadrul căruia se vor pregăti sportivii aflați în vizorul echipelor naționale de juniori ale României. Totodată, echipa Federației Române de Baschet, denumită Romanian Basketball Academy – Getica 95, va fi înscrisă în cadrul Ligii 1, acordând astfel posibilitatea tinerilor sportivi să se pregătească și să activeze în cadrul unui campionat național care le aduce un plus de experiență competițională și implicit un plus de valoare, în vederea formării unor naționale juvenile cât mai puternice. Managerul proiectului RBA–Getica 95 a fost numit Liviu Puicu, secretarul general-adjunct al Federației Române de Baschet.
Parteneriatul dintre Federația Română de Baschet și SC Getica 95 Com SRL evidențiază angajamentul ambelor părți de a investi în viitorul baschetului românesc și în formarea noilor generații de performeri. Cu experiența sa în domeniul furnizarii energiei electrice, Getica 95 Com SRL și-a exprimat entuziasmul și susținerea față de proiectul RBA – Getica 95, subliniind importanța investițiilor în educație și dezvoltare sportivă.

Consider că astăzi este un moment de referință pentru familia baschetului românesc și suntem încântați să anunțăm atât înființarea primului centru de excelență al FRB, Romanian Basketball Academy, cât și semnarea unui contract important cu partenerul principal Getica 95 Com SRL. O companie cunoscută, atrasă de proiectul nostru și dispusă să ni se alăture și să investească în formarea viitoriilor performeri. Sunt convinsă că vom forma o echipă managerială puternică în jurul RBA-GETICA 95, o academie care vizează în primul rând performanța, de la procesul de selecție din segmentul juvenil, unde vom aduce un plus de valoare, profesionalism și investiție în modalitatea de selectare, pregatire și perfecționare individuală a celor care se află la porțile echipelor naționale, până la educația prin baschet, prin care ne dorim să creștem și să formăm și modele pentru societate din rândul campionilor de mâine!”, a declarat președintele Federației Române de Baschet, Emilia-Carmen Tocală, la puțin timp după semnarea contractului cu partenerul principal SC GETICA 95 COM SRL pentru cofinantarea proiectului Romanian Basketball Academy.



Mă bucur că SC Getica 95 Com SRL devine, prin acest parteneriat, un puternic susținător al baschetului românesc. Investind în proiectul Romanian Basketball Academy, consider că investim în valorile autohtone, investim în mândria națională, baschetul fiind un sport foarte iubit și practicat în România de sportivi de toate vârstele. Am convingerea că investiția în Romanian Basketball Academy, în baza unui parteneriat solid, de lungă durată, vizează dezvoltarea și promovarea baschetului în rândul copiilor și tinerilor și va atrage cu siguranță performanțele sportive. RBA-GETICA 95 își propune să devină un punct de reper în dezvoltarea baschetului românesc, punând accentul pe profesionalism și performanță”, a subliniat omul de afaceri Viorel Tudose, care a convenit împreună cu președintele Federației Române de Baschet ca motto-ul proiectului comun să fie ”Romanian Basketball Academy – 100% Românesc!”, si a mai adăugat că: ”Un alt scop important al acestui proiect ambițios este să formeze nu doar sportivi de succes, ci și modele de excelență în societatea românească. Așa cum Getica 95, o companie 100% românească, a reușit să spargă barierele din domeniul energiei, devenind în trecut cel mai mare furnizor de energie electrică, ne dorim prin acest proiect ca și baschetul autohton să devină o forță europeană și de ce nu, mondială!

 

Despre SC Getica 95 Com SRL
SC GETICA 95 COM SRL, societate cu capital integral privat, a luat ființă în 1995, inițial ca operator pe piața de cereale, ulterior, în baza creșterii continue a cifrei de afaceri, lărgindu-și sfera de preocupări în domeniile îngrășămintelor chimice, procesării cerealelor și plantelor tehnice, producerii și comercializării nutrețurilor combinate pentru creșterea puilor și porcilor de carne și nu în ultimul rând al energiei - combustibili, gaze naturale și energie electrică. SC GETICA 95 COM SRL operează pe piața de energie electrică din 2010, când a obținut licența de furnizare, iar pe piața gazelor naturale din 2012, fiind licențiată și în acest domeniu. Mai multe detalii – www.getica95.ro

Parteneri