Foto

Festivalul de Minibaschet de la Costinesti s-a incheiat azi intr-o atmosfera de sarbatoare

Baza sportiva BTT si baza sportiva Schitu din statiunea de tineret Costinesti au gazduit in aceasta saptamana intrecerile nationale din cadrul Festivalului de Minibaschet, editia 2022, eveniment dedicat sportivilor de pana la 12 ani si care a avut la start 175 de echipe, stabilind astfel un nou record de participare! Cu mic, cu mare, sosind din toate colturile tarii, peste 2.200 de copii, insotiti de peste 200 de antrenori, dar si de galerii infocate formate din cateva sute de parinti, rude sau prieteni pasionati de sportul de sub panouri, s-au bucurat vreme de sase zile de traditionala intrecere de pe Litoral.

Zilnic, inca de la primele ore ale diminetii, toate stradutele si aleile statiunii Costinesti prindeau viata la trecerea galagioasa a micutilor baschetbalisti, semn ca o noua zi plina de baschet urma sa inceapa. Pana si vremea a tinut sa fie alaturi de baschet, furtunile si ploile abundente din tara ocolind cu ”grija” statiunea de tineret pentru a nu perturba programul competitional. Astfel, sub razele soarelui si in briza marii, de luni si pana sambata, terenurile special amenajate pe cele doua baze sportive au fost asaltate de echipe din intreaga tara, evenimentul derulandu-se intr-o atmosfera destinsa si, uneori, pasionala.

Dotati cu surle, vuvuzele, tobe, megafoane, steaguri sau boxe profesionale, parintii, rudele si prietenii copiilor inscrisi la Festival au generat de dimineata si pana tarziu spre seara o atmosfera de sarbatoare, cu scandari, cantece si indemnuri de sustinere a favoritilor. A fost o alta saptamana in care sentimentele si pasiunile au fost amestecate, momentele de bucurie si de mare satisfactie dupa cosuri marcate sau actiuni reusite fiind alternate, uneori inevitabil, cu lacrimi cauzate de accidentari nefericite sau julituri provocate de caderile pe asfalt. Imediat, rasunau diferite indemnuri de pe margine, de genul ”Haide! Bine! Bravo!”, iar participantii depaseau rapid momentele de tristete, reluand cu si mai mare pasiune incursiunile spre panoul advers, in cautarea cosului care aducea valuri de bucurie pe teren si in jurul acestuia!

Dar cum totul are si un final, desi multi dintre participanti si-ar fi dorit ca Festivalul sa nu se mai incheie, astazi, dupa ultimul fluier al arbitrilor, a cazut cortina peste intrecerile dedicate minibaschetului, mai toate echipele urmand sa plece spre localitatile de resedinta dupa o saptamana in care s-au bucurat din plin de marea lor pasiune, jocul de baschet.

Ca de fiecare data, participantii s-au regasit cu bucurie pe pagina oficiala de facebook a FRB, precum si pe contul oficial de Instagram, ambele conturi social-media fiind actualizate zilnic cu sute de instantanee surprinse pe terenuri de fotograful FIBA Alina Cojocaru.

Totodata, in cadrul evenimentului din aceasta saptamana, micutii baschetbalisti au asistat si la traditionala confruntare denumita ”Meciul vedetelor”, o disputa amicala intre echipa arbitrilor si echipa antrenorilor. Reusite de la mare distanta, slam-dunk-uri, pase surprinzatoare, dar si artificii de tehnica individuala, au facut deliciul copiilor, care au aclamat la scena deschisa realizarile antrenorilor si arbitrilor, iar in pauze au dansat in acordurile unor hituri celebre.

Festivalul de Minibaschet 2022 a fost organizat de Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu Biroul de Turism pentru Tineret si Primaria Costinesti, si cu sprijinul Ministerului Sportului, precum si al sponsorilor FRB, participantii fiind indulciti zilnic cu produse oferite de Dr. Oetker, Nutrivita, Napolact, Betty Ice si Corso.

Pe de alta parte, de luni, 27 iunie, va fi predata stafeta, urmand sa fie randul copiilor de pana la 12 ani sa intre pe scena in cadrul Campionatului National U12 outdoor, intrecerile nationale fiind programate sa se desfasoare in perioada 27 iunie – 02 iulie 2022, cu 27 de echipe la start.

 

Parteneri