Foto

FIBA U16 European Championship, Division B, de la Pitesti este gata de start

Federația Română de Baschet organizează, în perioada 4 – 13 august, la Pitești, întrecerile continentale de cadeți - FIBA U16 European Championship, Division B. Astfel, municipiul Pitești va găzdui competiția europeană dedicată sportivilor de pînă la 16 de ani, la start urmând să fie prezente 21 de echipe naționale, printre care se numără și reprezentativa României. Meciurile internaționale din cadrul acestor întreceri continentale se vor desfășura în Pitești Arena, Sala Sporturilor Georgel Ziguli și Sala de Sport a Universității, cele trei arene fiind deja pregătite pentru marele eveniment din orașul florilor. Competiția continentală este organizată cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, Primăriei Municipiului Pitești și a Consiliului Local Pitești, precum și al sponsorilor FRB și al unor parteneri locali, dar și al echipei locale de prima ligă, FC Argeș Pitești.

Conform tragerii la sorți, România va juca în prima fază a competiției în cadrul Grupei A, alături de selecționatele similare ale Georgiei, Islandei, Austriei și Bosniei&Herțegovina, primele două clasate urmând sa avanseze în sferturile de finală.
Iată și componențele celorlalte trei grupe:
Grupa B – Ungaria, Ucraina, Marea Britanie, Estonia și Norvegia
Grupa C – Elveția, Cehia, Danemarca, Croația, Irlanda și Luxemburg
Grupa D – Bulgaria, Suedia, Portugalia, Slovacia și Țările de Jos

În vreme ce naționala României se pregătește deja de mai multe zile în moderna arenă piteșteană, având și câteva meciuri amicale reușite în compania Bulgariei, începând de miercuri, 02.08.2023, au inceput să sosească rând pe rând atât echipele participante, precum și oficialii FIBA, lista oaspeților așteptați în Pitești cuprinzând și numeroși părinți și fani ai baschetului veniți din toate colțurile Europei, dar și a numeroși scouteri de peste Ocean.

Joi seara, în 03.08.2023, de la ora 20:00, va avea loc ședința tehnică de validare a celor 21 de echipe naționale, România urmând să prezinte următorul lot de 12 sportivi:
Dinu Codrut (CSM Ploiesti)
Brailescu David Andrei (Academia Phoenix Galati)
Constantinescu Dragos (LPS Focsani)
Mitrache Raul (CSU Sibiu)
Matea Serban (CSU ASE Bucuresti)
Radu Gabriel Dumitru (Alpha Sport Team Sibiu)
Itu Paul (Alpha Sport Team Sibiu)
Dubuc Melvin (Nanterre 95 - Franta)
Rosu Matei (CSU ASE Bucuresti)
Voiculescu Petru (CSU ASE Bucuresti)
Buboiu Andrei-Cosmin (Academia Phoenix Galati)
Petric Tudor (U-BT Cluj-Napoca)
Staff-ul tricolor este coordonat de antrenorul federal Claudiu Fometescu si este format din Emmanouil Papamakarios, Paula Nica, David Karsai, Mihai Caprarescu si Mihai Nastase.

Ținând cont de acestea, în următoarele două săptămâni, Pitești va fi capitala europeană a baschetului masculin U16, cele 21 de reprezentative de pe Bătrânul Continent urmând să se confrunte pentru medaliile FIBA U16 European Championship, Division B, dar și pentru promovarea pe prima scenă continentală. Tinerii Vulturi vor intra de vineri, 28.07.2023, în febra competițională, baschetbalistii pregătiti de Claudiu Fometescu si Manolis Papamakarios urmând să joace în prima fază în Pitești Arena după următorul program:
04.08.2023 (ora 18) – ROMÂNIA – Austria
05.08.2023 (ora 18) – Islanda – ROMÂNIA
06.08.2023 (ora 18) - ROMÂNIA - Georgia
08.08.2023 (ora 18) – Bosnia&Hertegovina - ROMÂNIA

Conform sistemului competțional FIBA, primele două clasate din fiecare grupă vor accede în faza superioară, în sferturile de finală echipele din seria noastră urmând să se încrucișeze cu cele din Grupa B. Sferturile de finală sunt programate pentru data de 11.08.2023, semifinalele pentru data de 12.08.2023, în vreme ce finalele se vor desfășura în data de 13.08.2023.
Toți fanii baschetului și nu numai sunt așteptați să vină în Sala Polivalentă Pitești Arena și să susțină naționala României în cursa pentru accederea pe prima scenă continentală, accesul publicului în toate cele trei arene sportive din Pitești fiind liber.
Informații, rezultate, statistici și alte informații sunt pe site-ul competiției europene – AICI.

Jurnaliștii români care doresc acreditări de presă pentru evenimentul continental de la Pitești trebuie să trimită o solicitare în acest sens pe e-mail tiberiu.rist@frbaschet.ro. Acreditările de presă pot fi ridicate de la Sala Polivalentă Pitești Arena, de la biroul organizatorilor (HOST OFFICE). Persoane de contact pentru mass-media: Tiberiu RIST (0737.524.050) și Lucian Calinescu.

Parteneri