Foto

FIBA U18 European Championsip, Division B, gata de start la Ploiesti, Blejoi si Bucov

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, Sala Polivalenta din Blejoi si Sala de Sport din Bucov, gazduiesc incepand de vineri, 29 iulie, si pana in data de 07 august, intrecerile continentale FIBA U18 European Championsip, Division B. La startul celui mai mare eveniment juvenil european organizat in acest an in tara noastra se vor prezenta 22 de echipe nationale de juniori pana in 18 ani, printre care se numara si reprezentativa Romaniei. Vulturii pregatiti de antrenorul Catalin Tanase vor juca in cadrul Grupei C, impotriva selectionatelor similare ale Slovaciei, Ungariei, Elvetiei, Portugaliei si Letoniei. Astazi, de la 18:00, arena ploiesteana va gazdui festivitatea de deschidere, iar de la ora 18:45, Romania va primi replica Slovaciei. Accesul publicului este liber iar meciurile pot fi urmarite in direct si pe platforma FIBA TV.

Pentru prima data in istorie, municipiul Ploiesti, impreuna cu doua comune situate in apropriere, Blejoi si Bucov, gazduiesc in perioada 29 iulie – 07 august o competitie continentala de baschet dedicata juniorilor de pana la 18 ani: FIBA U18 European Championsip, Division B. Incepand de marti, o data cu sosirea selectionatei juvenile a Georgie si pana noaptea trecuta, cele 22 de delegatii participante au ajuns in municipiul Ploiesti si sunt pregatite sa intre de astazi pe scena continentala, primele partide fiind programate sa inceapa la ora 13:30.

Aflata in Ploiesti de mai bine de zece zile, reprezentativa noastra nationala pregatita de antrenorul Catalin Tanase a trecut joi seara cu brio de sedinta de validare FIBA, cei 12 Vulturi care vor reprezenta tricolorul fiind: Tudor SOMACESCU, Luca CARSTEA, Dragos LUNGU, David PATRU, David LAPUSTE, David ANTONESCU, Lorenzo DIACONESCU, Bogdan CRET, Andrei OINARU, David BANICA, Albert STAN si Radu DUMITRU. Totodata, staff-ul tehnic al Romaniei este format din
Catalin TANASE (antrenor principal), Catalin STEFANESCU si Larisa TOMA (antrenori secunzi),
Andrei DIACONU (fizioterapeut) si Constantin IOAN (antrenor coordonator FRB).

Conform programului aprobat de FIBA, astazi, la ora 13:30, sunt programate primele trei meciuri: Danemarca va juca impotriva Islandei in Sala Sporturilor Olimpia, Elvetia va evolua impotriva Letoniei in Sala Polivalenta din Blejoi in vreme ce Portugalia va primi replica Ungariei in Sala de Sport de la Bucov.
La ora 18:00, arena principala din Ploiesti va gazdui festivitatea de deschidere a evenimentului continental, comisarul sef al turneului, lituanianul Algimantas Pavilonis, urmand sa declare deschise jocurile din cadrul FIBA U18 European Championsip 2022, Division B. Imediat dupa ceremonie, de la ora 18:45, nationala noastra va intalni selectionata similara a Slovaciei, intr-un meci contand pentru Grupa C, serie din care mai fac parte si reprezentativele Ungariei, Elvetiei, Portugaliei si Letoniei.
Conform FIBA, nationala U18 a Romaniei va juca dupa urmatorul program:
Romania – Slovacia (29.07.2022, ora 18:45)
Ungaria – Romania (30.07.2022, ora 18:00)
Romania – Letonia (31.07.2022, ora 18:00)
Elvetia – Romania (02.08.2022, ora 18:00)
Romania – Portugalia (03.08.2022, ora 18:00)

Toate meciurile din turneul continental sunt transmise in direct de FIBA TV - vezi AICI

Toate rezultatele, statisticile, inregistrarile meciurilor, clasamente si alte informatii sunt actualizate in timp real pe site-ul oficial al FIBA U18 European Championship, Division B, Ploiesti 2022 - vezi AICI

Parteneri