Foto

Final de poveste in CN U12 de la Costinesti

Campionatul National de minibaschet in aer liber U12, editia 2023, este aproape de final, baza sportiva BTT Costinesti urmand sa gazduiasca marti dimineata meciurile pentru stabilirea ierarhiilor nationale din cadrul intrecerilor dedicate sportivilor de pana la 12 ani, atat la feminin, cat si la masculin. In finala competitiei feminine, LPS Alba Iulia va primi replica ACS Dan Dacian Bucuresti, in vreme ce ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca si CSS Sibiu se vor intalni in finala mica. In competitia masculina, decalata din cauza vremii nefavorabile, la primele ore ale diminetii vor avea loc semifinalele, faza in care U-BT Cluj-Napoca va juca impotriva ABC Slam Bucuresti iar CSA Steaua Bucuresti isi va masura fortele cu ACS Dan Dacian Bucuresti. Toate meciurile de pe terenul 1 si finalele CN U12 vor fi transmise in direct pe canalul de youtube FRB TV.

Dupa aproape trei saptamani de baschet, in care statiunea de tineret de pe malul Marii Negre a fost transformata in capitala baschetului juvenil autohton, adunand in cadrul competitiilor dedicate sportivilor U10 si U12 un adevarat record de peste 5000 de participanti, marti dimineata, sunt programate pe terenurile din baza BTT Costinesti ultimele meciuri din cadrul CN U12, masculin si feminin, editia 2023. Astfel, marti va fi ultima zi din aceasta vara in care bataile mingilor de baschet si fluierele arbitrilor vor rasuna puternic in statiune, iar parintii, rudele si prietenii veniti din toate colturile tarii vor avea ocazia sa scandeze numele favoritilor cu ocazia fazelor finale.

In competitia feminina, LPS Alba Iulia si ACS Dan Dacian Bucuresti vor lupta cu trofeul pe masa, cu incepere de la ora 10, in vreme ce ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca si CSS Sibiu isi vor disputa medaliile de bronz, de la ora 9:00. Si chiar daca la aceasta varsta mult mai importanta este pasiunea pentru baschet si dezvoltarea spiritului de competitie, cu siguranta finalele CN U12 vor naste pasiuni si mai ales orgolii in randul suporterilor si parintilor, in vreme ce micutii baschetbalisti vor incerca sa-si etaleze calitatile si sa arate ca dragostea pentru baschet este uriasa. Tot la feminin, dar in grupa valorica 5-7, ABC Leii Bucuresti va primi replica echipei LT Lucian Blaga Reghin, tot de la ora 9:00, dar pe terenul 2.

In intrecerea masculina, din cauza vremii nefavorabile care a perturbat programul competitional in zilele trecute, organizatorii au fost nevoiti sa decaleze faza semifinala, astfal ca marti dimineata, de la ora 8:00, sunt programate sa se dispute semifinalele si meciurile din grupa valorica 5-8, in vreme ce ACS Primo Megaball Pitesti va evolua in compania CSM CSU Oradea in seria pentru locurile 9-11. Conform programului, in lupta pentru medalii vor avea loc doua partide extrem de interesante, U-BT Cluj-Napoca urmand sa joace impotriva ABC Slam Bucuresti iar CSA Steaua Bucuresti sa intalneasca ACS Dan Dacian Bucuresti, iar in grupa valorica 5-8, ABC Leii Bucuresti se va confrunta cu ACS Alpha Sport Team Sibiu, in vreme CSM Ploiesti, echipa care a intrat in sferturile de finala de pe prima pozitie si a cedat surprinzator in fata CSA Steaua Bucuresti, va primi replica ABC Laguna Bucuresti.
Ca si in zilele precedente, toate meciurile de pe terenul 1, inclusiv finalele CN U12, vor fi transmise in direct pe canalul de youtube FRB TV.
Programul meciurilor, rezultatele si clasamentele finale se gasesc in paginile dedicate U12 de pe site-ul oficial frbaschet.ro
Marti 02.07.2023
Ora 08:00 - semifinale si grupa 5-8 (masculin) - Terenul 1, 2, 3 si 4
Ora 09:00 - finala mica CN U12 feminin (Teren 1) + meciuri 5-7 (feminin) si 9-11 (masculin) - Teren 2 si 3
Ora 10:00 - finala mare CN U12 feminin
Ora 12:00 - finala mica CN U12 masculin (Teren 1) + meciuri 5-6 si 7-8 (masculin) - Teren 2 si 3
Ora 13:00 - finala mare CN U12 masculin (Teren 1)

Parteneri