Foto

Finalele circuitelor mondiale FIBA 3x3 se joaca la City Park Mall Constanta

Cinci zile, trei finale mondiale si o singura locatie - Constanta, City Park Mall, locul unde in perioada 14-18 septembrie vor avea loc finalele circuitelor mondiale de baschet 3x3 la tineret – FIBA 3x3 Nations League, atat la masculin cat si la feminin, precum si la senioare – FIBA 3x3 Women’s Series. Intrarea spectatorilor este libera.


Mai multi sportivi si sportive de top in baschetul 3x3 mondial, disciplina care incepand cu Tokyo 2020 a fost inclusa si in programul Jocurilor Olimpice, vor evolua in aceasta saptamana in arena care va fi special amenajata la City Park Mall din Constanta, in aer liber, iar accesul spectatorilor este liber. Conform FIBA, nationalele Romaniei sunt prezente in ambele turnee finale mondiale.

In circuitul mondial feminin, Romania a reusit anul acesta un loc trei la Mastersul de la Ulaanbaatar, Mongolia. Competitia din finala FIBA 3x3 Women’s Series 2022 va fi una acerba, la Constanta urmand sa fie prezente in arena campioana olimpica SUA, campioana mondiala Franta, precum si castigatoarea editiei precedente a circuitului mondial, Germania, si campioana europeana din 2021, Spania. In plus, valoarea totala a premiilor pentru competitia de elita din baschetul 3x3 feminin este de 280.000 de dolari. Alaturi de Acvile si de echipele mentionate, Canada, Lituania si echipa profesionista Dusseldorf Zoos completeaza tabloul competitional stelar pentru evenimentul de gala al sezonului 2022 din FIBA 3x3 Women’s Series.

La tineret, Romania a reusit anul trecut sa ocupe locul al doilea in finala FIBA 3x3 Nations League la masculin, in vreme ce sportivul Cristian Mainea a fost desemnat cel mai bun jucator al competitiei, fiind recompensat cu trofeul MVP Tissot. Alaturi de echipele tricolore, in finalele circuitului mondial de tineret s-au calificat castigatoarele celor 11 conferinte FIBA 3x3 Nations League care au avut loc pe patru continente, reunind la start un numar record de 57 de tari. Astfel, Japonia, Mongolia, Lituania, Cehia, Kenya, Rwanda, China, Israel, Italia, Ungaria, Egipt sau SUA sunt tarile care vor fi reprezentate cu cel putin o echipa nationala in turneul final de la Constanta. Vor fi cinci zile de baschet total, dar si cu multe momente speciale care vor electriza cu siguranta fanii din tribune.
Vineri si duminica vor avea loc doua demonstratii de slam-dunk cu atleti profesionisti, castigatori ai mai multor concursuri de acest gen. Un duel America vs. Europa, in care Isaiah Rivera (Porto Rico), New Williams (SUA), Piotr Grabowski si Rafal Lipinski (Polonia) se vor duela pentru titlul neoficial de cel mai bun ”zburator” din lume.
Totodata, spectatorii vor avea sansa lor sa paseasca pe terenul de joc in cadrul concursurilor care vor fi organizate in pauzele dintre meciuri iar Atriumul din City Park Mall va deveni de asemenea un mare teren de baschet unde atat fanii, cat si jucatorii prezenti la eveniment, pot interactiona.

In perioada 14-16 septembrie sunt programate meciurile din cadrul turneelor finale din FIBA 3x3 Nations League 2022, masculin si feminin, iar in perioada 17-18 septembrie vor avea loc meciurile din cadrul finalei circuitului mondial FIBA 3x3 Women’s Series 2022. Toate meciurile vor fi transmise in direct pe platforma oficiala FIBA 3x3.

Evenimentul care cuprinde cele doua finale mondiale este organizat de CSM Constanta, cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta si City Park Mall, si este sustinut de Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Stirom, Radio Constanta, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Constanta, Federatia Romana de Baschet, Red Bull si Kiss FM. Partenerii globali ai evenimentului sunt Wilson, mingea oficiala, Zoos, 3x3 EXE si Ulaanbaatar Amazons.

 

Parteneri