Foto

Florin Nini a definitivat lotul de jucatori pentru FIBA U20 European Championship, Division B, Tbilisi 2022

Reprezentativa masculina U20 a Romaniei si-a finalizat antrenamentele din Sala Polivalenta din Craiova si va pleca, sambata, spre Bulgaria, unde va mai sustine doua meciuri de verificare in compania selectionatei tarii vecine, pentru ca, in seara zilei de 11 iulie sa plece spre Georgia pentru a lua startul la FIBA U20 European Championship, Division B. Intrecerile continentale se vor disputa la Tbilisi, in perioada 15-24 iulie 2022, iar nationala U20 a Romaniei va juca in prima faza in cadrul Grupei A, urmand sa se confrunte cu Luxemburg, Islanda, Estonia si Tarile de Jos. Toate meciurile pot fi urmarite pe platforma de youtube FIBA TV.

Dupa mai bine de doua saptamani de pregatire intense la Craiova, nationala de tineret U20 a Romaniei va pleca, sambata, spre Bulgaria, pentru alte doua meciuri de verificare sustinute in compania selectionatei nationale de la sud de Dunare. Reuniti sub bagheta antrenorului principal Florin Nini inca de la inceputul ultimei decade a lunii trecute, tinerii ”Vulturi” au combinat in Polivalenta din Craiova antrenamentele tehnico-tactice cu mai multe meciuri de verificare sustinute in compania selectionatelor Bulgariei si Ucrainei. Dupa victoria obtinuta in ultima disputa amicala cu Ucraina, echipa care va evolua pe prima scena europeana, staff-ul tehnic coordonat de Florin Nini a definitivat lotul de 12 sportivi care va reprezenta Romania la FIBA U20 European Championship, Division B, de la Tbilisi, dupa cum urmeaza:
Matei BODEA (VfL Stade (Germania) #10
Dragos AXINTE (CSO Voluntari) #5
Matei DORNEANU (CSU Stiinta Bucuresti) #2
Enzo VESCAN (CSM CSU Oradea) #21
David OPREA (CSU Stiinta Bucuresti) #24
Robert SCHIPOR (SCM OHMA Timisoara) #77
Anton ROTARU (BC CSU Sibiu) #7
Mihai CARCOANA (Toledo College - SUA) #3
Stefan GRASU (Dinamo Bucuresti) – capitan #11
Luca COLCEAG (SUA) #22
Alexandru LAZAR (Agronomia Bucuresti) #23
David PATRU (Dinamo Bucuresti) #8

Pe de alta parte, conform programului de pregatire, tricolorii pregatiti de Florin Nini vor mai juca doua meciuri de verificare in Bulgaria, in perioada 9-11 iulie, dupa care se vor deplasa spre Tbilisi pentru a se acomoda cu atmosfera si arenele in care se vor disputa meciurile din cadrul FIBA U20 European Championship, Division B, in perioada 15-24 iulie 2022. La Tbilisi, inaintea debutului pe scena europeana, nationala noastra va mai sustine un meci amical in compania selectionatei Tarilor de Jos, una din viitoarele adversare din Grupa A. Si daca tot a venit vorba de prima faza, va prezentam mai jos programul meciurilor pe care Romania le va sustine in Grupa A:
Romania – Luxemburg (16 iulie, ora locala 14:30)
Islanda – Romania (17 iulie, ora locala 21:15)
Romania – Estonia (19 iulie, ora locala 16:45)
Tarile de Jos – Romania (20 iulie, ora 14:30)   
Reamintim ca staff-ul tehnic al nationalei masculine U20 a Romaniei la intrecerea continentala este format din Florin NINI (antrenor principal), Ciprian ENACHE (antrenor secund), Iulian ORBEANU (preparator fizic), Rudi IVANOIU (maseur) si Marius DOBA (team manager si seful delegatiei).

Conform FIBA, dupa disputarea meciurilor din prima faza, primele doua clasate din fiecare grupa acced in sferturile de finala, invingatoarele din aceasta faza intra in semifinale iar castigatoarele isi vor disputa mult ravnitul trofeu in finala mare, programata sa se desfasoare in data de 24 iulie.
Toate meciurile vor fi transmise in direct de FIBA TV iar informatii despre program, rezultate, clasamente vor fi actualizate zilnic pe site-ul oficial  - AICI

Parteneri