Foto

Gladius Tg. Mures si CSS CSM Ploiesti au cucerit laurii CN U15, sezonul 2022-2023

Echipa feminina Gladius Tg. Mures si echipa masculina CSS CSM Ploiesti au cucerit laurii Campionatelor Nationale U15, sezonul 2022-2023, dupa ce s-au impus in finalele gazduite de Sepsi Arena din Sf. Gheorghe si respectiv Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu. In intrecerea feminina, Gladius Tg. Mures a dispus in ultimul act de Olimpia Bucuresti, cu scorul de 58-51, in vreme ce in competitia masculina CSS CSM Ploiesti a trecut de ABC Leii Bucuresti, cu scorul de 66-55. Alexia Marcus si David Rasoga au fost desemnati cei mai buni jucatori ai turneelor finale si au primit trofeele de MVP.


Sepsi Arena din Sf. Gheorghe si Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu au gazduit in perioada 10-14 aprilie meciurile din cadrul Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U15, feminin si masculin, editia 2022-2023, avand la start cele mai in forma si valoroase opt echipe din actualul sezon.
In competitia feminina desfasurata in municipiul Sf. Gheorghe, dupa cinci zile pline de baschet, cu multe partide atractive si echilibrate, echipa Gladius Tg. Mures a avut un parcurs fara greseala si a obtinut titlul de campioana nationala U15, reusind sa se impuna la mare lupta in marea finala in fata rivalei Olimpia Bucuresti, cu scorul de 58-51. Elevele antrenoarei Florina Pora au intrat astfel in posesia medaliilor de aur si a tricourilor de campion, in vreme ce oponentele pregatite de antrenoarea Anca Sipos au obtinut medaliile de argint. In finala mica, ACS Dan Dacian Bucuresti a castigat disputa cu ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu scorul de 50-33, rezultat in urma caruia elevele antrenoarei Catalina Serban au cucerit medaliile de bronz.

După terminarea tuturor meciurilor din cadrul turneul final gazduit de Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, au mai fost acordate la festivitatea de premiere urmatoarele distinctii individuale speciale:
MVP Turneu Final CU15, feminin: Alexia Mărcuș (Gladius Târgu Mureș)
Cea mai buna marcatoare: Carina Dănciulescu (Olimpia București)
Cele mai multe pase decisive: Alexia Mărcuș (Gladius Târgu Mureș)
Cele mai multe recuperări: Boglarka Gyorgy (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe)
Cea mai de perspectivă jucătoare: Crina Raluca Țeglaș (Gladius Târgu Mureș)
Echipa ideală a turneului (Best Five): Alexia Mărcuș (Gladius Târgu Mureș), Carina Dănciulescu (Olimpia București), Eva Gavrilă (Dan Dacian București), Crina Raluca Țeglaș (Gladius Târgu Mureș) si Boglarka Gyorgy (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe)

In urma rezultatelor inregistrate iata si clasamentul Turneului Final al CN U15, feminin, sezonul 2022-2023:
1. Gladius Tg. Mures (antrenor Florina Pora)
2. Olimpia Bucuresti (antrenor Anca Sipos)
3. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Catalina Serban)
4. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe (antrenor Istvan Rusz)
5. ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca (antrenor Agnes Jakab)
6. CSM Constanta (antrenor Alina Serban)
7. CSS Bega Timisoara (antrenor Ciprian Prejban)
8. LAPI Dej (antrenor Simona Catinean)

Toate statisticile si rezultatele - AICI



In aceeasi perioada, dar in Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu a avut loc Turneul Final al Campionatului National U15, masculin, la start fiind prezente cele mai valoroase echipe din actualul sezon competitional. Dupa o intrecere viu disputata si apreciata de asistenta, CSS CSM Ploiesti a realizat un parcurs ireprosabil si a reusit sa se impuna si in finala mare in fata principalei rivale ABC Leii Bucuresti, cu scorul de 66-55. Astfel, elevii antrenorului Ionel Ivan au obtinut medaliile de aur si tricourile de campion, in vreme ce tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Bogdan Amariucai au intrat in posesia medaliilor de argint. In finala mica, in fata unei asistente numeroase, ABC CSU Sibiu a trecut la mare lupta de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu scorul de 75-71, si a obtinut medaliile de bronz.
La finalul turneului final gazduit de Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, au mai fost acordate in cadrul festivitatii de premiere la care a participat presedintele FRB, Carmen Tocala, dar si alti reprezentanti FRB si ai organizatorilor locali, urmatoarele distinctii individuale speciale:
MVP Turneul Final CN U15, masculin: David Rașoga (CSȘ CSM Ploiești)
Cel mai bun marcator: Radu Cepoi (U-BT Cluj-Napoca)
Cele mai multe pase decisive: Radu Popa (ABC CSU Sibiu)
Cele mai multe recuperări: Adrian Udroiu (CSȘ Târgoviște)
Cel mai de perspectivă jucător: David Fometescu (Laguna București)
Echipa ideală a turneului (Best Five): Erik Sledinschi (ABC CSU Sibiu), Radu Cepoi (U-BT Cluj-Napoca), David Rașoga (CSȘ CSM Ploiești), Mihai Oprea (CSȘ CSM Ploiești) si Leonard Tompea (Leii București).

In urma rezultatelor inregistrate iata si clasamentul Turneului Final al CN U15, masculin, sezonul 2022-2023:
1. CSS CSM Ploiesti (antrenor Ionel Ivan)
2. ABC Leii Bucuresti (antrenor Bogdan Amariucai)
3. ABC CSU Sibiu (antrenor Nikola Pavlovic)
4. U-BT Cluj-Napoca (antrenor Flavius Lapuste)
5. ABC Laguna Bucuresti (antrenor Radu Costea)
6. Dinamo CSS 6 Bucuresti (antrenor Victor David)
7. CSS Targoviste (antrenor Gabriela Trandafirescu)
8. LPS Tg. Mures (antrenor Tibor Zsolt Soos)

Toate statisticile si rezultatele - AICI

Parteneri