Foto

Gladius Tg. Mures si Dan Dacian Bucuresti au castigat laurii CN U15

Echipa feminina ACS Gladius Tg. Mures si echipa masculina ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti au intrat in posesia titlurilor nationale la categoria U15, dupa ce s-au impus, duminica, in finalele Campionatului National U15, sezonul 2021-2022. La feminin, ACS Gladius Tg. Mures a dispus in ultimul act gazduit de Arena FRB din Capitala de rivala Olimpia Bucuresti, cu scorul de 63-55, in vreme ce la masculin, ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti s-a impus in ultimul act de la Targoviste in fata rivalei ACS Academia de Baschet Phoenix Galati, cu scorul de 67-56.

Arena FRB din Capitala si Sala Sporturilor din Targoviste au gazduit in finalul saptamanii recent incheiate meciurile din cadrul Turneelor Finale ale Campionatului National U15, feminin si masculin, sezonul 2021-2022. Dupa cinci zile pline de baschet, cele mai valoroase echipe U15 din intreaga tara si-au stabilit ierarhiile finale nationale, la feminin, ACS Gladius Tg. Mures reusind sa intre in posesia medaliilor si tricourilor de campioana nationala, in vreme ce la masculin, ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti a incheiat turneul final fara infrangere si s-a clasat pe prima pozitie, castigand mult ravnitul trofeu atribuit campioanei nationale.

La startul Turneului Final CN U15 feminin, gazduit de Arena FRB din Capitala, s-au prezentat cele mai bune 12 echipe din sezonul 2021-2022, care au fost distribuite in prima faza in patru grupe. Primele doua clasate din fiecare serie au acces in sferturile de finala iar castigatoarele au avansat in semifinale. Sambata, in penultima faza a intrecerilor finale, ACS Gladius Tg. Mures a dispus in prima semifinala de Sportul Studentesc, cu scorul de 68-51, iar Olimpia Bucuresti a trecut la mare lupta in cea de-a doua semifinala de ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 58-56. In ultima zi a competitiei s-au desfasurat meciurile pentru stabilirea clasamentului final al CN U15, feminin, sezonul 2021-2022, finala mare fiind adjudecata de ACS Gladius Tg. Mures, care a trecut de Olimpia Bucuresti, cu scorul de 63-55, si a reusit sa incheie turneul final fara infrangere, intrand astfel in posesia medaliilor si tricourilor de campioana nationala. In finala mica, ACS Dan Dacian Bucuresti a dispus de Sportul Studentesc, cu scorul de 61-53, si a obtinut medaliile de bronz. Dar iata si clasamentul final al CN U15, feminin, sezonul 2021-2022:
1. ACS Gladius Tg. Mures (antrenor Florina Pora)
2. Olimpia Bucuresti (antrenor Alexandra Orbeanu)
3. ACS Dan Dacian Bucuresti (antrenor Cosmin Serbanescu)
4. Sportul Studentesc
5. CSS Bega Timisoara
6. Crisul Oradea
7. ACS Napoca Baschet School Cluj-Napoca
8. CSS 1 Laguna Constanta
9. ABC Leii Bucuresti
10. CSS Sf. Gheorghe
11. ACS Academia de Baschet Phoenix Galati
12. Muresul Sirius Tg. Mures

La festivitatea de premiere, la care au participat din partea FRB vicepresedintele Alina Moanta, secretarul general-adjunct Svetlana Simion, directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu si antrenorul coordonator Paula Misaila, au fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP – Crina Raluca TEGLAS (ACS Gladius Tg. Mures)
BEST FIVE – Carina DANCIULESCU (Olimpia Bucuresti), Crina TEGLAS (Gladius Tg. Mures), Alexia MARCUS (Gladius Tg. Mures), Tania SCHIOPU (Gladius Tg. Mures), Ana Maria MARUNTELU (Sportul Studentesc)
Cea mai de perspectiva jucatoare – Neire MIHAILESCU (Sportul Studentesc)
Cosgetera turneului – Irina Cristina MACOVEI, cu 91 de puncte (CSS 1 Laguna Constanta)
Cea mai buna pasatoare – Alexia Alina IOVITA, cu 28 pase decisive (Crisul Oradea)
Cea mai buna recuperatoare – Ana Manuela MANEA, cu 82 de recuperari (ACS Dan Dacian Bucuresti)

Turneul Final al CN U15, masculin, a adunat la start pe parchetul Salii Sporturilor din Targoviste cele mai in forma 12 echipe din sezonul 2021-2022, care au fost distribuite in faza inaugurala in patru grupe. Primele doua clasate din fiecare serie au acces in sferturile de finala iar castigatoarele au avansat in semifinale. Sambata, prima semifinala a fost adjudecata de ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti, care a trecut foarte clar de ABC Leii Bucuresti, cu scorul de 70-49, iar in cea de-a doua semifinala, ACS Academia de Baschet Phoenix Galati a dispus de CSS Ploiesti, cu scorul de 78-67. Duminica, s-au desfasurat meciurile pentru stabilirea clasamentului final al CN U15, masculin, sezonul 2021-2022, finala mare fiind adjudecata de ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti, care s-a impus in fata rivalei ACS Academia de Baschet Phoenix Galati, cu scorul de 67-56, si a intrat in posesia medaliilor si tricourilor de campioana nationala fara sa cunoasca infrangerea. In finala mica, CSS Ploiesti a invins pe ABC Leii Bucuresti, cu scorul de 68-44, si a obtinut medaliile de bronz. Dar iata si clasamentul final al CN U15, masculin, sezonul 2021-2022:
1. ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti (antrenor Andrei Beatu)
2. ACS Academia de Baschet Phoenix Galati (antrenor Cristina Nini)
3. CSS Ploiesti (antrenor Corina Savu Istratescu)
4. ABC Leii Bucuresti
5. ACS Alpha Sport Team Sibiu
6. ACS Transilvania Brasov
7. CSS Tg. Jiu
8. ABC Laguna Bucuresti
9. ABC CSU Sibiu
10. LPS Bihorul CSM Oradea
11. SCM Ohma Timisoara
12. ABC Lynx Ploiesti

La festivitatea de premiere, la care au participat din partea FRB managerul general Catalin Burlacu, antrenorul coordonator Constantin Ioan si organizatorul de evenimente Marius Doba, au fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP – Serban Mihai MATEA (ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti)
BEST FIVE – Tudor PARVU (ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti), Matei SORODOC (ACS Academia de Baschet Phoenix Galati), Dinu CODRUT (CSS Ploiesti), Petru VOICULESCU (ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti), Cosmin BUBOIU (ACS Academia de Baschet Phoenix Galati)
Cel mai de perspectiva jucator – Dinu CODRUT (CSS Ploiesti)
Cosgeterul turneului – Dinu CODRUT, cu 112 puncte (CSS Ploiesti)
Cel mai bun recuperator – Octavian STAICU, cu 104 recuperari (CSS Tg. Jiu)
Cel mai bun pasator – Dumitru Radu GABRIEL, cu 22 de pase (ACS Alpha Sport Team Sibiu)

Rezultate, statistici si clasamente puteti gasi pe paginile oficiale ale FRB
-    U15 feminin – AICI
-    U15 masculin - AICI

Parteneri