Foto

Gladius Tg. Mures si Laguna Alb Bucuresti, laureatele CN U14, sezonul 2021-2022

Echipele de cadeti ACS Gladius Tg. Mures si ABC Laguna Alb Bucuresti au cucerit, duminica, titlurile de campioana nationala la categoria U14, sezonul 2021-2022, dupa ce s-au impus in cadrul Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U14 gazduite in finalul saptamanii recent incheiate de Bucuresti si Sibiu. In competitia feminina, ACS Gladius Tg. Mures a dispus in ultimul act de ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 65-61, in vreme ce in intrecerea masculina, ABC Laguna Alb Bucuresti a trecut in finala de LPS 1 Tg. Mures, cu scorul de 73-64. Trofeele MVP au fost atribuite sportivilor Crina Teglas (ACS Gladius Tg. Mures) si David Rasoga (ABC Laguna Alb Bucuresti).

Timp de cinci zile, Sala Agronomia din Bucuresti, Sala Sporturilor Transilvania si Sala CSS din Sibiu, au gazduit meciurile Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U14, sezonul 2021-2022, la startul intrecerilor fiind prezente cele mai valoroase echipe de cadeti din intreaga tara.

In competitia feminina, gazduita de Sala Agronomia din Bucuresti, echipa ACS Gladius Tg. Mures a avut un parcurs fara greseala si a intrat in posesia medaliilor si tricourilor atribuite campioanei nationale cu cinci victorii din tot atatea meciuri disputate. Dupa ce a trecut lejer de faza grupelor, ACS Gladius Tg. Mures a dispus pe rand in urmatoarele faze de Sportul Studentesc, scor 70-56 in sferturi, de ACS Rookies Oradea, scor 71-54 in semifinale, si de ACS Dan Dacian Bucuresti, scor 65-61 in finala. Gruparea bucuresteana a obtinut medaliile de argint, in vreme ce bronzul a revenit unei alte echipe din Capitala, Olimpia Bucuresti, care a trecut in finala mica de ACS Rookies Oradea, cu scorul de 75-55.

Rezultate, statistici si clasamente din TF CN U14 feminin - AICI

La festivitatea de premiere au mai fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP – Crina TEGLAS (ACS Gladius Tg. Mures)
BEST FIVE - Crina TEGLAS (ACS Gladius Tg. Mures), Bianca CALAPIS (CSS Bega Timisoara), Carina DANCIULESCU (Olimpia Bucuresti), Neire MIHAILESCU (Sportul Studentesc Bucuresti), Eva GAVRILA (ACS Dan Dacian)
Cosgetera – Crina TEGLAS (ACS Gladius Tg. Mures) – 114 puncte / 5 meciuri
Cea mai buna recuperatoare – Bianca CALAPIS (CSS Bega Timisoara) – 80 recuperari / 5 meciuri
Cea mai buna pasatoare – Neire MIHAILESCU (Sportul Studentesc Bucuresti) – 27 pase decisive / 5 meciuri
Cea mai de perspectiva sportiva – Alexia MARCUS (ACS Gladius Tg. Mures)In aceeasi perioada, Sala Sporturilor Transilvania si Sala CSS din Sibiu au gazduit intrecerile masculine, la finalul carora a triumfat ABC Laguna Alb Bucuresti. Dupa ce a trecut de faza grupelor fara sa cunoasca infrangerea, ABC Laguna Alb Bucuresti si-a continuat parcursul fara greseala pana la final, reusind sa invinga pe rand echipele ABC CSU Sibiu, scor 76-33 in sferturi, ABC Leii 1 Bucuresti, scor 67-61 in semifinale, si respectiv LPS 1 Tg. Mures, scor 73-64 in finala. Astfel, ABC Laguna Alb Bucuresti a intrat in posesia medaliilor si tricourilor atribuite campionilor, in vreme ce LPS 1 Tg. Mures a obtinut medaliile de argint. In lupta pentru medaliile de bronz, ABC Leii 1 Bucuresti s-a impus in finala mica in fata U-BT Cluj-Napoca, cu scorul de 83-62.

Rezultate, statistici si clasamente din TF CN U14 masculin - AICI

La festivitatea de premiere au mai fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP - David Ioan RASOGA (ABC Laguna Alb Bucuresti)
BEST FIVE - David Ioan RASOGA (ABC Laguna Alb Bucuresti), Antony HADAR (LPS 1 Tg. Mures), Radu CEPOI (ACS U-BT Cluj-Napoca), Luca OTGON (ABC CSU Sibiu), Sebastian BACILA (Alpha Sport Team Sibiu)
Cosgeter - Leonard Stefan TOMPEA (ABC Leii Bucuresti) – 110 puncte / 5 meciuri
Cel mai bun pasator - Alexandru MORARIU (CSM CSU LPS Oradea) – 14 pase decisive / 5 meciuri
Cel mai bun recuperator - David Ioan RASOGA (ABC Laguna Alb Bucuresti) – 65 recuperari / 5 meciuri
Cel mai de perspectiva sportiv - Alexandru MORARIU (CSM CSU LPS Oradea)

Parteneri