Foto

Informatii importante despre competitiile sportive nationale U10 si U12, precum si CN U12, de la Costinesti

Federatia Romana de Baschet, impreuna cu partenerul Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) si Primaria Costinesti vor organiza si in aceasta vara traditionalele intreceri de la malul marii dedicate celor mai mici baschetbalisti. Ca si in editia din 2022, intrecerile se vor disputa pe terenurile in aer liber din cadrul bazei sportive BTT de la Costinesti, iar in caz de nevoie, terenurile Taberei Schitu vor putea fi valorificate pe masura.

Spre deosebire de editiile precedente, competitiile vor avea urmatorul format, pe categorii de varsta, astfel:
Perioada 18 iunie - 24 iunie  - Competitia Sportiva Nationala U10 (categorie 6-8 ani sau categorie 8-10 ani)
Perioada 25 iunie - 01 iulie  - Competitia Sportiva Nationala U12 (categorie avansati sau categorie incepatori)
Perioada 01 iulie - 04 iulie - Campionatul National U12, masculin si feminin
Tragerea la sorti se va realiza on-line, in data de 13.06.2023, pentru toate competitiile.
Data limita pentru depunerea cererilor de inscriere in Competitiile Sportive Nationale U10 si U12, respectiv Campionatul National U12, masculin si feminin, este de 21.05.2023.
Perioada de transfer pentru Competitia Sportiva Nationala U10, U12, precum si CN U12, este 10-21.05.2023.

CONDITII GENERALE DE PARTICIPARE:
Inscrierea echipelor in termenele aprobate de CD
Legitimarea digitalizata a tuturor sportivilor participanti
Plata taxei de inscriere pentru competitiile sportive nationale U10 si U12
Se pot inscrie in cadrul competitiilor sportive nationale si echipe din strainatate, cu respectarea normelor impuse si in conditiile regulamentelor specifice.

COMPETITIA SPORTIVA NATIONALA U10 - copii nascuti in anul 2013 si mai mici (categorie 6-8 ani sau categorie 8-10 ani)
COMPETITIA SPORTIVA NATIONALA U12 - copii nascuti in anul 2011 si mai mici (categorie avansati sau categorie incepatori)
Taxa de participare:
Perioada I de inscriere: pina la data de 21.05.2023 – taxa inscriere 800 lei
Perioada II de inscriere: 22.05.2023 - 05.06.2023 - taxa inscriere 1000 lei
Perioada III de inscriere: 06.06.2023 – 12.06.2023 - taxa inscriere 1200 lei

- fiecare echipa va avea tabel nominal, descarcat de pe platforma de legitimare electronica, care va contine: Nume, Prenume jucatori, CNP. Totodata, pe acest tabel nominal vor fi aplicate vizele medicale, aplicate individual, de catre o clinica de medicina sportiva, cu viza valabila pe toata perioada competitiei (cu mentiunea valabilitatii acesteia, de la data de…. pana la data de….)

- Taxa de legitimare electronica + viza anuala – 25 lei/sportiv

- O echipa participanta poate avea minim 9 sportivi si maxim 14 sportivi.
- O echipa participanta poate avea maxim 2 antrenori (posesori de carnet de antrenor cu viza anuala valabila si angajament la clubul pe care il reprezinta. Pot participa si antrenori care prezinta adeverinta student licenta/masterat, care se finalizează cu obtinerea carnetului de antrenor la facultati de profil / adeverinta CNFPA / adeverinta IKG / adeverinta alte cursuri de formare profesionala autorizate… Pentru echipele scolare, se accepta si profesori de educatie fizica, fara carnet de antrenor)
- Un antrenor principal poate fi trecut pe tabel si poate conduce o singura echipa in cursul unei perioade competitionale (nu poate reprezenta si conduce mai multe echipe in aceeasi perioada)
- Echipele pot fi si mixte in cadrul competitiei masculine (maxim 4 fete in lot; maxim 2 fete inscrise pe foaia oficiala de joc).
Pentru Competitia Nationala Sportiva U10 si U12, la sedinta de validare organizata inaintea inceperii competitiei (18 iunie, respectiv 25 iunie, la Hotel Forum) se vor prezenta:
- tabelul nominal cu jucatorii participanti, descarcat de pe platforma de legitimare electronica, si cu viza medicala aplicata individual, valabila pe toata perioada competitiei
- carnetul/ele de antrenor/i cu angajament/e si viza/e anuala/e pentru sezonul 2022-2023. In cazul in care nu au carnet de antrenor, trebuie sa prezinte adeverinte student licenta/masterat, care se finalizează cu obtinerea carnetului de antrenor la facultati de profil / adeverinta CNFPA / adeverinta IKG / adeverinta alte cursuri de formare profesionala autorizate.
De asemenea, la Sedinta de validare organizata de FRB inaintea debutului competitiilor de la Costinesti, fiecare antrenor principal (reprezentantul clubului) va semna si isi va asuma respectarea ROI a competitiilor.

Pentru Campionatul National U12, masculin si feminin, editia 2023
- participa copii nascuti in 2011 si mai mici
- fiecare echipa poate fi formata din minim 9 sportivi si maxim 14 sportivi
- fiecare echipa participanta poate avea maxim 2 antrenori (posesori de carnet de antrenori cu viza anuala valabila, angajament la clubul pe care il reprezinta si ambii cu minim licenta C)
- sportivii trebuie sa fie legitimati la FRB, cu vizele la zi (viza anuala FRB si viza medicala)
Sedinta de validare va fi organizata in data de 30 iunie, la Hotel Forum.
Cererile de inscriere pot fi descarcate de mai jos si trebuie trimise la adresa de email competitii@frbaschet.ro

Pentru echipele inscrise in Competitia Sportiva Nationala U10 si/sau  U12, taxele de inscriere se vor achita pana la data tragerii la sorti. In caz contrar inscrierea acestora nu va fi validata. Structurile sportive afiliate care au datorii fata de Federatia Romana de Baschet nu vor fi inscrise in competitii.

Cererea de inscriere pentru Competitia Sportiva Nationala U10 si U12 poate fi accesata AICI.
Cererea de inscriere pentru Campionatul National U12 poate fi accesata AICI.

Parteneri