Foto

Infrangeri pentru reprezentantele LNBM in cupele europene

Miercuri a fost o zi nefasta pentru cele trei reprezentante ale LNBM Mozzart Bet care continua aventura in competitiile europene, CSM CSU Oradea, SCM U Craiova si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca inregistrand trei infrangeri in cadrul FIBA Europe Cup si EuroCup 7Days.  

In faza secunda a FIBA Europe Cup, SCM U Craiova a cedat pe terenul gruparii franceze Cholet Basket, cu scorul de 56-75 (17-23, 15-11, 11-19, 13-22), intr-un meci care a contat pentru etapa a II-a din Grupa I, elevii antrenorului Vitaly Stepanovskyy reusind sa tina pasul cu gazdele doar in primele doua sferturi, scorul la pauza fiind favorabil reprezentantei din Hexagon, 34-32. Astfel, reprezentanta LNBM ramane fara victorie in aceasta faza, ocupand locul 4, cu doua puncte din doua partide disputate. Urmatoarea etapa programeaza o noua disputa pentru gruparea olteana, SCM U Craiova urmand sa evolueze in fief-ul echipei germane Niners Chemnitz, in data de 10 ianuarie.

In aceeasi competitie, dar in Grupa L, CSM CSU Oradea a cedat pe teren propriu in fata gruparii poloneze Anwil Wloclawek, cu scorul de 73-91 (22-19, 20-24, 14-22, 17-26), la capatul unui joc in care americanii oaspetilor, Greene, Moore si Bostic, au facut diferenta. Dupa doua runde, gruparea poloneza conduce fara infrangere in clasamentul seriei, fiind urmata de CSM CSU Oradea si Brose Bamberg, cu cate o victorie si o infrangere, in vreme ce gruparea cipriota Keravnos BC se afla pe ultima pozitie. Urmatoarea etapa programeaza o noua disputa pentru reprezentanta LNBM, CSM CSU Oradea urmand sa evolueze in fief-ul gruparii cipriote, la Nicosia, in data de 11 ianuarie 2023.

In cadrul Conferintei A din EuroCup 7 Days, campioana LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a fost invinsa in fata propriilor suporteri de gruparea germana Ratiopharm Ulm, clujenii cedand cu greu intr-un final incendiar cu scorul de 81-84 (24-12, 20-22, 21-21, 16-29). Dupa un debut in forta, bazat pe o prestatie deosebita, clujenii au reusit sa conduca la pauza, cu 44-34, si s-au mentinut la conducere pana cu doua minute inainte de fluierul final, cand Juan Nunez a egalat la 77 iar mai apoi acelasi jucator a adus victoria echipei sale, scor final 81-84. In urma acestui rezultat, dupa noua runde, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca ocupa locul 9, cu trei victorii si sase infrangeri. Urmatoarea etapa programeaza in data de 11 ianuarie 2023 o noua partida in BTArena, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca urmand sa primeasca replica gruparii franceze Mincidelice JL Bourg en Bresse, care ocupa pozitia secunda in topul Conferintei A, la egalitate de puncte cu liderul Joventut Badalona.

Parteneri