Foto

Inscrieri pentru examenele de Comisari si Delegati tehnici FRB



Tinand cont de decizia Consiliului Director din data de 17 august, Colegiul Reunit de Arbitrii si Comisari din cadrul Federatiei Romane de Baschet anunta ca incepand din sezonul 2023-2024 se infiinteaza si corpul de Delegati Tehnici pentru meciurile din competitiile nationale, acestia urmand sa oficieze la meciuri dupa ce obtin licenta la Stagiul de Perfectionare a Comisarilor/Delegatilor Tehnici FRB, actiune ce va fi organizata in septembrie 2023.

Persoanele care doresc sa participe la examenele din cadrul Stagiului de Perfectionare a Comisarilor/Delegatilor Tehnici FRB, trebuie sa isi exprime intentia printr-o solicitare trimisa pe e-mail la adresele badea_luca@yahoo.com si marinescu_marius@hotmail.com pina la data de 04 septembrie 2023.
Totodata, doritorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
- La data participarii la examenul de candidat de Comisar/Delegat Tehnic FRB să nu fi împlinit vârsta de 55 de ani.
- La data participarii la examenul de candidat de Comisar/Delegat Tehnic FRB sa dea o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca nu are conflict de interese cu echipele sau cluburile din competitiile nationale LNB, Liga 1, CN Juniori (nu are legaturi contractuale) sau daca se afla in relatii de rudenie cu persoanele care activeaza in cadrul acestora.
- Sa fie o personalitate recunoscuta care activeaza sau care a activat in baschet (oficiali, antrenori, fosti sportivi in LNB si/sau echipele nationale) sau sa fi fost arbitru national FRB.

Solicitarile trimise vor fi analizate de CRAC iar lista finala a persoanelor care vor putea participa la examenele din cadrul Stagiului de Perfectionare a Comisarilor/Delegatilor Tehnici FRB va fi anuntata public pe site-ul FRB.

Testele grila contin intrebari din Regulamentul Oficial al Jocului de Baschet si din Regulamentele Specifice ale competitiilor nationale (inclusiv din RGOCB). Toate materialele se gasesc pe site-ul FRB, la sectiunea regulamente.

Solicitarile la adresele de e-mail mai sus-mentionate pot fi trimise pana la data limita de 04 septembrie 2023, urmand ca solicitantii sa fie anuntati in scris daca intrunesc cerintele de a deveni candidati la Stagiul de Perfectionare a Comisarilor/Delegatilor Tehnici FRB.

Dupa sustinerea testelor de calificare profesionala (si in functie de rezultatele obtinute) se va intocmi lista cu candidatii admisi pentru sezonul 2023-2024, lista ce va fi inaintata Secretarului general FRB spre avizare si Consiliului Director spre aprobare, urmand sa fie facuta publica pe site-ul FRB.

Parteneri