Foto

Invitati de marca din baschetul mondial la FIBA 3x3 U23 World Cup 2022 de la Bucuresti

Cel mai important eveniment sportiv organizat in Romania in aceasta toamna, FIBA 3x3 U23 World Cup 2022, se bucura de prezenta a numeroase personalitati din baschetul mondial, care au raspuns afirmativ la invitatia presedintelui FRB, Carmen Tocala, care este si vicepresedinte FIBA Europe si membru in Comitetul Executiv FIBA. Astfel, in tribunele de Circul Metropolitan Bucuresti sunt prezenti in aceste zile mai multi reprezentanti de varf ai forului mondial (FIBA), in frunte cu Carol CALLAN, Ambrose TASHOBYA, Robert RIEBLINGER sau Michal KONECNY, iar pe finalul saptamanii sunt asteptati sa soseasca in Capitala si seicul Saud Ali AL-THANI, Alex SANCHEZ, Turgay DEMIREL, Karl THALLER, Asterios ZOIS si multi altii, care vor asista la meciurile din cadrul Campionatului Mondial de baschet 3x3 pentru tineret, dar se vor bucura si de frumusetile Capitalei si de ospitalitatea romaneasca.

Mai jos va prezentam cateva detalii despre invitatii de prim rang din baschetul mondial care se afla in tara noastra sau urmeaza sa soseasca in acest week-end la Bucuresti:  

Carol CALLAN - prima femeie aleasa ca presedinte FIBA America. Totodata, americanca Carol Callan este si membru in Comitetul Executiv FIBA si presedinte al Comisiei Feminine, fiind implicata activ impreuna cu presedintele FRB, Carmen Tocala, in numeroase proiecte FIBA pentru dezvoltarea baschetului feminin din intreaga lume. Are la activ un palmares de exceptie, adunand in calitate de director al tuturor nationalelor feminine ale SUA nu mai putin de sapte titluri olimpice si sase titluri mondiale!

Turgay DEMIREL - presedinte FIBA Europe si membru in Comitetul Executiv FIBA. A fost presedintele Federatiei de Baschet din Turcia, implentand foarte multe proiecte de dezvoltare pentru baschetul din Turcia atat la nivelul Ligii, cat si la nivelul juniorilor.

Seicul Saud Ali AL-THANI  - presedintele FIBA Asia din 2002 si pana in prezent, fiind si membru in Comitetul Executiv FIBA. A fost presedintele Federatiei de Baschet din Qatar si vicepresedinte al Comitetului Olimpic din Qatar.

Ambrose TASHOBYA - presedintele Comisiei 3x3 FIBA Africa si membru in FIBA Africa Central Board, este si presedinte al National Council of Sports din Uganda. A fost presedinte al Comitetului Olimpic din tara sa.

Asterios ZOIS - membru in FIBA Central Board si FIBA Europe Central Board

Georgi GLUSHKOV - membru in FIBA Europe Central Board si presedintele Comisiei Tehnice din cadrul FIBA Europe. Este si presedintele Federatiei de Baschet din Bulgaria.

Alex SANCHEZ  - Director FIBA 3x3

Robert RIEBLINGER  - Director de dezvoltare FIBA 3x3

Karl THALLER  - trezorier FIBA Europe si membru in FIBA Europe Board. Este si presedintele Comisiei Financiare din cadrul FIBA Europe.

Halevy AMIRAM - membru in FIBA Europe Central Board si presedinte al Federatiei de Baschet din Israel

Lubomir KOTLEBA - fost consilier personal al regretatului secretar general FIBA, Patrick Bauman, dar si fost director sportiv FIBA. Fost arbitru international de valoare, cu doua finale olimpice la activ, dar si comisar FIBA, Kotleba este unul dintre cei mai cunoscuti oficiali FIBA din ultimele decenii, fiind extrem de implicat in activitatea arbitrilor FIBA, dar si in cea a competitiilor majore. In prezent este consilierul secretarului general FIBA, Andreas Zagklis, si responsabil cu activitatea arbitrilor din circuitul 3x3.

Michal KONECNY  - membru in FIBA Europe Board si secretar general al Federatiei de Baschet din Republica Cehia.

Astfel, putem remarca prezenta la cea de-a treia editie a FIBA 3x3 U23 World Cup 2022 de la Bucuresti a patru dintre cei 11 membri ai Comitetului Executiv FIBA (Caroll Callan, seicul Saud Ali Al-Thani, Turgay Demirel si Carmen Tocala), precum si faptul ca presedintii a forurilor de pe patru continente (FIBA Europe, FIBA America, FIBA Africa si FIBA Asia) au raspuns prezent invitatiei de a participa la marele eveniment mondial de la Bucuresti.

Alaturi de acestia, vor fi prezenti la eveniment si numeroase personalitati sportive din Romania, reprezentantii la varf ai Ministerului Sportului si Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, precum si primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Parteneri