Foto

Juniori romani isi testeaza fortele la turneul international U18 din Portugalia

Nationala masculina de juniori mari a Romaniei a plecat spre Portugalia pentru a participa la un puternic turneu de pregatire in vederea unei cat mai bune participari la FIBA U18 European Championship, Division B, intreceri care vor avea loc in localitatea portugheza Matosinhos, in perioada 21-30 iulie. Tinerii Vulturi pregatiti de antrenorii Ciprian Enache si Alexandru Gliga isi vor masura fortele in acest week-end cu selectionatele similare ale Spaniei, Poloniei si Portugaliei, meciurile urmand sa se dispute in Famalicao si sa fie transmise in direct de canalul de youtube al forului lusitan. La competitia continentala de la Matosinhos, Romania va juca in Grupa C, alaturi de Estonia, Ucraina, Tarile de Jos, Irlanda si Kosovo.

Dupa o prima perioada de pregatire in Sala Sporturilor din Tg. Jiu, nationala masculina de juniori mari a  Romaniei a plecat spre Famalicao, pentru a participa la un puternic turneu amical international, la care si-au anuntat prezenta si selectionatele similar ale Portugaliei, Spaniei si Poloniei. Din nefericire, o serie intreaga de accidentari si de probleme medicale deosebite in randul mai multor jucatori aflati in vederile nationalei U18 au dat mari batai de cap staff-ului tehnic, lista indisponibilitatilor medicale cuprinzandu-i pe David Banica (MVP-ul turneului final CN U18), Andrei Briscan, Alexandru Bogdan si Roland Stanciu, in vreme ce Denis Badalau asteapta sa primeasca unda verde de la INMS dupa o perioada de recuperare medicala.

In aceste conditii, tinand cont si de aceste problemele medicale intampinate in ultima perioada, staff-ul tehnic format din Ciprian Enache (principal), Alexandru Gliga (secund), Andrei Capusan (pregatire fizica) si Dragos Demetrescu (kinetoterapeut) a plecat in Portugalia la turneul international de la Famalicao cu urmatorul lot de sportivi:

Tudor SOMACESCU
Sasha SON
Andreas BLIDARU
Lorenzo DIACONESCU
Vladimir SPARLAC
Andrei OINARU
Raul BLAGA
Mihnea Popa VLAICU
Akos SZENTKUTI
David FINTINA
Calin NITA
Alexandru MOROSANU

Dupa meciurile amicale cu Spania, Portugalia si Polonia, tinerii baschetbalisti romani se vor pregati in continuare in Portugalia sub bagheta antrenorului principal Ciprian Enache, urmand ca din 21 iulie sa intre in atmosfera FIBA U18 European Championship, Division B, de la Matosinhos.

La startul intrecerilor continentale vor fi prezente 22 de reprezentantive nationale de pe Batranul Continent iar Romania va juca in prima faza in cadrul Grupei C, impotriva selectionatelor similare ale Estoniei, Ucrainei, Tarilor de Jos, Irlandei si Kosovo.

Conform organizatorilor turneului amical international din acest week-end, toate meciurile vor fi transmise de canalul de youtube al forului lusitan – primul meci al Romaniei poate fi urmarit AICI

Parteneri