Foto

Juniorii romani debuteaza vineri la FIBA U18 European Championship, Division B, de la Matosinhos

Nationala masculina de juniori mari a Romaniei intra de vineri in focurile FIBA U18 European Championship, Division B, intreceri care se vor desfasura in localitatea portugheza Matosinhos, in perioada 21-30 iulie. Tinerii Vulturi pregatiti de antrenorii Ciprian Enache si Alexandru Gliga vor juca in Grupa C, alaturi de Estonia, Ucraina, Tarile de Jos, Irlanda si Kosovo. Toate meciurile vor fi transmise in direct de FIBA TV.

Palatul Sporturilor si Congreselor din Mathosinos va gazdui, vineri seara, de la ora 22:30, primul meci sustinut de reprezentativa de juniori mari a Romaniei in cadrul intrecerilor continentale, tinerii Vulturi urmand sa primeasca replica selectionatei similare a Irlandei. Astfel, tinerii baschetbalisti romani vor aparea sub luminile reflectoarelor in FIBA U18 European Championship, Division B, dupa ce s-au pregatit intens in ultimele saptamani pe taram lusitan. Confruntata cu o serie intreaga de accidentari in randul mai multor jucatori aflati in vederile staff-ului tehnic, lista indisponibilitatilor medicale cuprinzandu-i pe David Banica (MVP-ul turneului final CN U18), Andrei Briscan, Alexandru Bogdan, Roland Stanciu si altii, dar si cu o serie intreaga de probleme medicale, Blidaru si Badalau fiind nevoiti sa treaca prin diverse perioade de recuperare, nationala U18 a Romaniei va incerca sa depaseasca toate asteptarile, mai ales ca unele evolutii din meciurile de pregatire au fost promitatoare. Astfel, reusind sa depaseasca obstacolele medicale si sa recupereze la timp o serie de sportivi, staff-ul tehnic format din Ciprian Enache (principal), Alexandru Gliga (secund), Andrei Capusan (pregatire fizica) si Dragos Demetrescu (kinetoterapeut) a decis sa se bazeze la competitia continentala de la Mathosinos pe urmatorul lot de 12 sportivi:

Tudor SOMACESCU
Sasha SON
Andreas BLIDARU
Lorenzo DIACONESCU
Vladimir SPARLAC
Andrei OINARU
Mihnea Popa VLAICU
Akos SZENTKUTI
David FINTINA
Calin NITA
Alexandru MOROSANU
Denis BADALAU

Antrenamentele din Portugalia, combinate cu meciurile amicale in care si-au masurat fortele cu Spania, Portugalia si Polonia, au generat o atmosfera optimista, tinerii baschetbalisti romani avand incredere in potentialul lor. De vineri, emotiile vor creste la cote maxime, Romania urmand sa urce pe scena FIBA U18 European Championship, Division B, evoluand in cadrul Grupei C, impotriva selectionatelor similare ale Estoniei, Ucrainei, Tarilor de Jos, Irlandei si Kosovo. Reamintim ca la startul intrecerilor continentale sunt prezente 22 de reprezentantive nationale de pe Batranul Continent iar dupa prima faza a grupelor cele mai valoroase doua echipe din fiecare serie vor accede in sferturile de finala.
Mai multe amanunte despre programul meciurilor, dar si despre statistici si clasamente, gasiti pe site-ul oficial AICI

Parteneri