Foto

Laguna Sharks Negru a cucerit laurii CN U12 3x3, out-door, Costinesti 2022

Echipa masculina Laguna Sharks Negru s-a impus, sambata seara, in finala Campionatului National U12 de baschet 3x3, out-door, si a cucerit astfel laurii nationali ai intrecerii gazduite de terenul 3 din baza sportiva BTT Costinesti. In formula Stefan Pupeza, Sebastian Buzoianu, Armand Ionescu si Matei Bazgan, Laguna Sharks Negru a castigat finala nationala in fata ”colegei” Laguna Sharks Albastru, cu scorul de 7-3, iar finala mica a fost adjudecata de CSM Ploiesti, care a intrat in posesia medaliilor de bronz dupa ce a castigat lejer disputa cu Laguna Sharks Alb, cu scorul de 10-4.

La doar cateva ore dupa ce s-a incheiat Festivalul de Minibaschet, terenul 3 din incinta bazei sportive BTT Costinesti a gazduit intrecerile Campionatului National U12 de baschet 3x3, out-door, competitie care a avut la start 13 echipe si care a fost generate, in premiera, pe platforma FIBA 3x3. In acorduri muzicale si sustinuti de galeriile proprii, care au generat o atmosfera specifica evenimentelor de baschet 3x3, tinerii baschetbalisti de pana in 12 ani si-au disputant suprematia nationala, sub privirile atente ale noului antrenor federal coordonator pentru 3x3, Hristu Sapera.
Dupa cateva meciuri echilibrate, in care pasiunea copiilor a fost transmisa si celor de pe marginea terenurilor, au fost stabilite clasamentele din faza grupelor iar cele mai bune doua echipe din fiecare serie au acces in sferturile de finala iar invingatoarele din faza eliminatorie au intrat in semifinale. In primele dispute din careul de asi, Laguna Sharks Negru s-a impus in fata Laguna Sharks Alb, cu 3-1, iar Laguna Sharks Albastru a castigat la mare lupta confruntarea cu CSM Ploiesti, cu 7-6, aceasta partida fiind una dintre cele attractive si palpitante.
In urma rezultatelor inregistrate, au urmat finalele, Laguna Sharks Negru reusind sa se impuna in fata Laguna Sharks Albastru, cu 7-3, si sa castige, astfel, tricourile de medaliile atribuite campioanei nationale, in vreme ce CSM Ploiesti a cucerit medaliile de bronz dupa ce a castigat lejer disputa cu Laguna Sharks Alb, cu scorul de 10-4.
Dar iata si componenta celor trei echipe situate pe podiumul CN U12 3x3 out-door, Costinesti 2022:
1. Laguna Sharks Negru (Pupeza Stefan, Buzoianu Sebi, Ionescu Armand, Bazgan Matei)
2. Laguna Sharks Albastru (Spaloghe Vlad, Stancu Alexandru, Rebegeanu Rares, Petrescu Petru)
3. CSM Ploiesti (Petre Alexandru Ioan, Aniculaesei Ștefan, Fratila Radu, Fratila Tudor)

Toate rezultatele se gasesc pe pagina FIBA 3x3 – AICI
Instantanee surprinse in timpul intrecerilor se gasesc pe pagina oficiala de facebook a FRB.

Parteneri