Foto

Lotul national U16 se antreneaza la Pitesti sub bagheta antrenorului Claudiu Fometescu

Municipiul Pitesti a devenit in aceste zile capitala baschetului masculin autohton, nu mai putin de trei loturi nationale pregatindu-se in arenele sportive argesene. In vreme ce reprezentativa de seniori se antreneaza din finalul saptamanii trecute sub comanda selectionerului Dragan Petricevic pentru partidele cu Bulgaria si Cipru din cadrul campaniei de precalificare FIBA Eurobasket 2025 iar nationala universitara se pregateste sub bagheta antrenorului principal Dan Ioan pentru cristalizarea lotului care ne va reprezenta la Jocurile Mondiale Universitare din aceasta vara, de luni, au intrat in cantonament si componentii lotului tricolor de juniori U16.

Sub atenta supraveghere a unui staff tehnic condus de antrenorul federal Claudiu Fometescu, tinerii “Vulturi” au inceput antrenamentele in Sala Polivalenta a Universitatii din Pitesti si se vor pregati pana in data de 27 februarie, urmand sa asiste si la meciurile seniorilor, din 23 si 26 februarie. Astfel dupa actiunile de selectie din 2022, aceast cantonament reprezinta prima actiune din acest an pentru cei mai buni sportivi de pana la 16 ani, lotul de cadeti al Romaniei urmand sa participe in aceasta vara, in municipiul Pitesti, la FIBA U16 European Championship, Division B, in perioada 4-13 august.

Dar iata si lista celor 16 sportivi convocati in cantonamentul de pregatire al nationalei masculine U16, :
Sorodoc Matei (Academia de Baschet Phoenix Galati)
Brailescu David Andrei (Academia de Baschet Phoenix Galati)
Amariei Matei Stefan (U-BT Cluj Napoca)
Domocos Ianis Andrei (U-BT Cluj Napoca)
Simon Andrei Stefan (U-BT Cluj Napoca)
Buboiu Cosmin (Academia de Baschet Phoenix Galati)
Mitrache Raul Cristian (CSU Sibiu)
Itu Paul (Alpha Sport Team  Sibiu)
Radu Gabriel Dumitru (Alpha Sport Team Sibiu)
Constantinescu Dragos (LPS Focsani)
Horga Serban (SCM OHMA Timisoara)
Sandor Adrian (LPS Bihorul Oradea)
Dinu Codrut (CSM Ploiesti)
Blaga Alexandru Andrei (Zeiden Brasov)
Sima Matei (Primo Mega Ball Pitesti)
* A mai fost convocat si Sebastian Anghel (Stars 2012 Iasi), dar este accidentat

FOTO - Nationala U16 masculin a asistat la ambele meciuri sustinute de Vulturi la Pitesti Arena (credit Eduard Stefanica)

Parteneri