Foto

Lotul Romaniei pentru FIBA U16 Womens European Championship, Division B, de la Podgorica

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei va intra in focurile intrecerilor continentale incepand din finalul saptamanii viitoare, tinerele Acvile urmand sa evolueze incepand de vineri, 19 august, in cadrul Grupei D din FIBA U16 Womens European Championship, Division B, de la Podgorica. Aflat in plina campanie de pregatire la Timisoara, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Veronica Gavrila a stabilit componenta lotului tricolor care ne va reprezenta in competitia continentala rezervata sportivelor de pana in 16 ani, numele celor 12 Acvile fiind inregistrat deja pe platforma de eligibilitate FIBA. Romania se va confrunta in cadrul Grupei D, in ordine, cu selectionatele similare ale Marii Britanii, Luxemburg, Austriei si Slovaciei, toate meciurile urmand sa fie transmise de FIBA TV.

Dupa o perioada de pregatire inceputa in iunie la Costinesti si care va fi finalizata in zilele urmatoare la Timisoara, cu zeci de antrenamente intense de pregatire fizica, dar si cu alte zeci de antrenamente tehnico-tactice, cumulate si cu o serie de meciuri de verificare a potentialului tricolor, staff-ul tehnic al nationalei de cadete a Romaniei s-a decis asupra numelor celor 12 sportive care vor imbraca echipamentul cu tricolor in cadrul FIBA U16 Womens European Championship, Division B, de la Podgorica. Astfel, conform deciziei staff-ului coordonat de antrenorul principal Veronica Gavrila, iata lista de sportive care a fost incarcata deja pe platforma de eligibilitate FIBA:
TENU CARLA MARIA – ACS DAN DACIAN BUCURESTI
BARBU IRIS ALEXANDRA – ACS DAN DACIAN BUCURESTI
TANASE DARIA MARIA – CSM PLOIESTI
MUNTEANU KARINA MARIA – CSM PLOIESTI
HARABULA MARA – ACS DAN DACIAN BUCURESTI
ZANE AGNES ELENA – CSS4 CHAMPIONS BUCURESTI
NEMES GRETA – SEPSI SIC SF. GHEORGHE
BELEGANTE ILINCA MARIA – ACS DAN DACIAN BUCURESTI
CARMACIU MARTA  – ACS DAN DACIAN BUCURESTI
SAVU-ISTRATESCU IOANA MARIA  - CSM PLOIESTI
PAUSAN DARIANA BEATRICE  - CSU VALBON ARAD
SARBU BIANCA MIHAELA  – ACS DAN DACIAN BUCURESTI

Staff-ul tehnic tricolor pentru intrecerile continentale de la Podgorica este format din Veronica Gavrila (antrenor principal), Florina Pora si Melania Kokovay (antrenori secunzi), Mosa Ahmed Nabil (fizioterapeut), Paula Misaila (antrenor coordonator FRB) si Tiberiu Dumitrescu (director tehnic FRB).

Conform programului competitional FIBA, nationala Romaniei va juca in prima faza astfel:
Romania  - Marea Britanie (19 august, ora 22:00, Bemax Arena)
Luxemburg - Romania (20 august, ora 22:00, University Sports&Culture Hall)  
Romania - Austria (22 august, 19:45, University Sports&Culture Hall)
Slovacia  - Romania (23 august, ora 15:15, Bemax Arena)

Primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in sferturile de finala, echipele din Grupa D urmand sa evolueze in crucis cu cele din Grupa C, care este formata din nationalele Ucrainei, Islandei, Elvetiei, Suediei si Israel, toate meciurile din seria eliminatorie pentru locurile 1-8 fiind gazduite de Bemax Arena din Podgorica.

Conform forului international, toate meciurile din cadrul intrecerilor de la Podgorica vor fi transmise in direct pe FIBA TV.

Rezultate, statistici, video, fotografii si alte informatii se gasesc pe site-ul oficial al competitiei - AICI

Parteneri