Foto

Lynx Ploiesti si Crisul Oradea au cucerit laurii CN U15 indoor 3x3, editia 2022

Echipa masculina BC Lynx Alb Ploiesti si echipa feminina Crisul Oradea au intrat in posesia titlurilor de campioane nationale ale CN U15 indoor 3x3, editia 2022, dupa s-au impus sambata dupa-amiaza in finalele competitiilor gazduite de Arena de Baschet din Capitala. In ultimul act al turneului masculin, BC Lynx Alb Ploiesti s-a impus fara probleme in fata rivalei Stiinta Slam Bucuresti, cu scorul de 21-12, in vreme ce in ultima partida din turneul feminin, Crisul Oradea a dispus de rivala Olimpia 1 Bucuresti, cu scorul de 14-7. Alexandru Dimov (BC Lynx Alb Ploiesti) si Ariana Moldovan (Crisul Oradea) au fost declarati ce mai valorosi sportivi ai competitiilor si au primit plachetele de MVP.

Arena de Baschet din Capitala a gazduit, sambata, meciurile din cadrul Campionatelor Nationale U15 indoor 3x3, editia 2022, la startul intrecerilor fiind prezente 23 de echipe (16 echipe in turneul masculin si 7 echipe in turneul feminin). Dupa o zi plina de baschet, cu multe meciuri echilibrate si derulate intr-o atmosfera destinsa, specifica intrecerilor de baschet 3x3, au fost stabilite ierarhiile finale din CN U15 indoor 3x3, laureatele editiei 2022 fiind BC Lynx Alb Ploiesti si Crisul Oradea.

In competitia masculina, echipa BC Lynx Alb Ploiesti, in formula Matei David Ioan, Dusescu Dan, Dimov Alexandru si Oprea Mihail Iulian, a reusit sa-si adjudece trofeul si medaliile de aur fara sa cunoasca infrangerea, in ultimul act prahovenii impunandu-se in fata rivalei Stiinta Slam Bucuresti, cu scorul de 21-12. In finala mica, ACS Primo MegaBall Pitesti s-a impus in fata ACS BC Lions 2, cu scorul de 19-14, si a intrat in posesia medaliilor de bronz.

In turneul feminin, echipa Crisul Oradea, in formula Alexia Iovita, Ariana Moldovan, Ingrid Jurcan si Sanziana Mardale, a intrat in posesia trofeului si a medaliile de aur dupa un parcurs fara greseala, in ultima confruntare bihorencele reusind sa treaca fara probleme de rivala Olimpia 1 Bucuresti, cu scorul de 14-7. In finala mica, ACS BC Lions Craiova s-a impus lejer in fata echipei Olimpia 2 Bucuresti, cu scorul de 12-4, si a obtinut medaliile de bronz.
La festivitatea de premiere, Alexandru Dimov (BC Lynx Alb Ploiesti) si Ariana Moldovan (Crisul Oradea) au fost declarati cei mai valorosi sportivi ai competitiilor U15 3x3 si au fost recompensati cu plachetele de MVP.

Rezultatele si clasamentele CN U15 indoor 3x3, editia 2022 - AICI

Intrecerile nationale de baschet 3x3 vor continua in perioada imediat urmatoare, la inceputul lunii mai fiind programate sa se dispute turneele finale de la categoriile U23 si Open, Masculin si Feminin.

Parteneri