Foto

Marsul micului baschetbalist a deschis Campionatul National U12, Costinesti 2022

 

Statiunea de tineret Costinesti a fost din nou asaltata de copii veniti din toate colturile tarii, acestia participand duminica dupa-amiaza la traditionalul ”Mars al micului baschetbalist”, o actiune care a sustinut si campania ”Spitale publice din bani privati”, dar a si deschis oficial Campionatul National U12 out-door, editia 2022. La putin timp dupa sedinta tehnica de la Hotelul Forum, cele 27 de echipe participante, insotite de parinti, rude sau prieteni, au defilat prin statiune si s-au indreptat spre terenurile din incinta bazei sportive BTT Costinesti, gazda meciurilor din intrecerea nationala dedicata copiilor de pana la 12 ani, unde s-au bucurat din plin in acorduri muzicale de diverse concursuri interactive cu premii.

 

Asadar, dupa doua saptamani in care au gazduit Festivalul de Baby si Minibaschet, cu peste 3.500 de copii si peste 300 de antrenori care s-au bucurat de frumusetea jocului de baschet sub razele blande ale soarelui, terenurile din incinta bazei sportive BTT Costinesti vor fi din nou asaltate de copii veniti din intreaga tara, de aceasta data echipele cu sportivi de pana la 12 ani urmand sa se confrunte pana sambata la pranz pentru a-si stabili ierarhiile finale din cadrul Campionatului National U12 out-door, editia 2022 (masculin si feminin).

In urma sedintei tehnice care a avut loc la Hotelul Forum au fost generate componentele grupelor pentru prima faza a intrecerilor, dupa cum urmeaza:

Masculin

Grupa A
ACS Champions Bucuresti - Craiova
CS Dinamo - CSS Nr. 6 Bucuresti
ABC Laguna - Alb Bucuresti
CS Magic Champions Bucuresti
ACS Alpha Sport Team Sibiu

Grupa B
ACS U-BT Cluj-Napoca
CS Sport Star Timisoara
ABC Rising Stars - Petrolul Ploiesti
ABC - CSU Sibiu
ACS Dan Dacian - Negru Bucuresti

Grupa C
ACS Iris Iasi
CSM - CSU Oradea
ACS Petras Neamt Piatra Neamt
ACS Isports Ploiesti
CS BBB Raptors Berceni

Grupa D
ACS ID Ingerii Baniei Craiova
CSU Stiinta Bucuresti
ACS Dan Dacian - Portocaliu Bucuresti
CSM Targu Jiu
ABC Laguna - Negru Bucuresti

Feminin

Grupa A
CSS Sfantu Gheorghe
C Sportul Studentesc Bucuresti
CSS Sibiu
ACS Sepsi Sic Sfantu Gheorghe
ACS Dan Dacian Bucuresti
ACS Smart Basketball Team Cluj Napoca
CS MP Sport Timisoara

 

Sistemul competitional si programul jocurilor poate fi consultat AICI.

La fel ca si la Festival, participantii se vor putea bucura zilnic de instantaneele surprinse la terenuri de fotograful FIBA Alina Cojocaru si care vor fi postate pe pagina de facebook si pe contul de Instagram ale FRB.

Totoadata, toate meciurile de pe terenul 1 vor fi transmise in regim live-streaming pe pagina de youtube FRB TV.

Organizatorii, Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu BTT Costinesti, ofera cu sprijinul partenerilor mai multe surprize ”indulcite” tuturor participantilor, micutii baschetbalisti urmand sa se bucure in aceasta saptamana de produsele Dr. Oetker, Nutrivita-Isostar, Napolact si Betty Blue sau Corso.

 

Parteneri