Foto

Minnesota Timberwolves a castigat laurii Jr. NBA League Romania 2023

Campioana celei de-a treia editii Jr NBA League Romania este Minnesota Timberwolves, reprezentata de echipa Colegiului National Banatean Timisoara in cadrul competitiei dedicata elevilor din ciclul primar si organizata anul acesta de Federatia Romana de Baschet, prin Asociatiile Judetene de Baschet Cluj si Timis, cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene Cluj si Timis, si avand ca parteneri oficiali pe Ohma by winsedswiss si Banca Transilvania. Castigatori ai Conferintei de Vest, elevii Colegiului Banatean au reusit, duminica, sa invinga in finala Jr NBA League Romania 2023 pe marea rivala Chicago Bulls, reprezentata de elevii Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, cu scorul de 29-28 (9-4, 0-8, 8-6, 12-10), cosul victoriei fiind marcat de Robert Groza in ultima secunda de joc!

Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timisoara a gazduit, sambata si duminica, meciurile din cadrul Final Four Jr. NBA League Romania 2023, eveniment care inchis un nou sezon reusit, desfasurat anul acesta in premiera pe doua conferinte organizate in judetele Cluj (Conferinta de Est) si Timis (Conferinta de Vest). Intr-o atmosfera frumoasa, realizata de participanti, rude, fani, colegi si invitati, cele mai bune patru echipe din Conferinta de Est si Conferinta de Vest si-au disputat suprematia, copii bucurandu-se din plin de frumusetea jocului de baschet, de mirajul unei competitii, dar mai ales de gustul unor reusite. In prezenta amabasadorului baschetului romanesc, Gheorghe Muresan, care a fost ca un magnet pentru intreaga asistenta, evenimentul de la Timisoara a programat sambata semifinalele, la finalul carora am aflat atat castigatoarele celor doua Conferinte, dar si echipele care urmau sa joace pentru medaliile de bronz. In urma rezultatelor din semifinale, duminica miza s-a marit iar atmosfera a devenit si mai spectaculoasa, cele patru echipe jucand cu medaliile pe masa.

Finala mica s-a disputat intre New Orleans Pelicans, reprezentata de elevii Liceului Teoretic ”David Voniga” din Giroc, si Indiana Pacers, compusa din elevii Scolii Gimnaziale ”Ioan Bob” 1 din Cluj-Napoca. Cu zeci de sustinatori in tribune, partida a fost echilibrata, cu mult suspans, iar la final stralucirea medaliilor de bronz le-a facut cu ochiul mai mult celor de la Indiana Pacers, care s-au impus cu scorul de 13-7 (3-4, 6-0, 0-1, 4-2).

A urmat marea finala, disputata intre invingatoarea Conferintei Est – Cluj, Chicago Bulls, echipa compusa din elevi ai Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, si castigatoarea Conferintei Vest – Timis, Minnesota Timberwolves, reprezentata de Colegiul National Banatean Timisoara. Tumultul tribunelor s-a marit considerabil iar emotiile participantilor care au intrat pe teren s-a risipit numai dupa fluierul de start. A fost o confruntare demna de o finala, cu oscilatii de scor si cu un final de infarct, invingatoarea fiind decisa in ultima secunda, cu cos marcat pe sirena de Minnesota Timberwolves. Si astfel elevii Colegiului National Banatean Timisoara au detronat campioana en-titre si au castigat finala, cu scorul de 29-28 (9-4, 0-8, 8-6, 12-10), banatenii intrand astfel in posesia celor mai ravnite premii si medalii.


La evenimentul gazduit de Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timisoara au fost prezenti si reprezentantii FRB, presedintele Carmen Tocala, vicepresedintele Mircea Cristescu, managerul general Catalin Burlacu, directorul Ligi Nationale Marius Toma, precum si reprezentanti de seama locali, in frunte cu fostul selectioner Dragan Petricevic.

In urma rezultatelor inregistrate, iata clasamentul final al Jr. NBA League Romania 2023:
1.    Minnesota Timberwolves | Colegiul Național Bănățean Timișoara
2.    Chicago Bulls | Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca
3.    Indiana Pacers | Școala Gimnazială ”Ioan Bob” 1
4.    New Orleans Pelicans | Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc


De mentionat ca la festivitatea de premiere a fost acordat si trofeul MVP, care a fost adjudecat de tanarul sportiv Robert Groza, component al noii campioane Minnesota Timberwolves, cel care a marcat cosul victoriei echipei sale in ultima secunda de joc.

Mai multe detalii, rezultate si poze pe site-ul oficial - AICI

Parteneri