Foto

Mozzart Bet a devenit partenerul principal al Ligii Nationale de Baschet Masculin

Mozzart Bet, unul dintre cei mai importanti operatori licentiati de betting si gambling din Romania, se alatura familiei baschetului romanesc ca partener. Ca prim pas, in urma intelegii contractuale dintre Federatia Romana de Baschet si Mozzart Bet, noul partener a oferit la finalul evenimentului SuperCupa Romaniei de la Ploiesti un cec de 5.000 de euro echipei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dupa ce campioana LNBM s-a impus in fata detinatoarei Cupei Romaniei, CSO Voluntari, si a intrat in posesia trofeului. O prima actiune care a avut la baza moto-ul Mozzart Bet, „Fii invingator!”


Totodata, Federatia Romana de Baschet si Mozzart Bet au semnat un contract in baza caruia cea mai importanta competitie nationala baschetbalistica de seniori va avea in sezonul 2022-2023 denumirea - LIGA NATIONALA DE BASCHET MASCULIN MOZZART BET (prescurtat LNBM MOZZART). In cadrul competitiei masculine LNBM MOZZART vor concura 18 echipe din intreaga tara, astfel ca partenerul principal va fi prezent pe terenurile de baschet din Constanta, Galati, Bucuresti, Voluntari, Pitesti, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Tg. Jiu, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Miercurea Ciuc si Focsani. Prin acest parteneriat, baschetul masculin romanesc se alatura altor branduri partenere Mozzart Bet din sport, precum echipa nationala de fotbal a Serbiei, dar si a unor echipe de fotbal, volei si baschet din Romania si Serbia.

LNBM MOZZART, gata de start intr-un nou format!

Incepand din data de 28.09.2022, cand sunt programate primele meciuri oficiale din runda inaugurala, si pana in finalul lunii mai 2023, cand este programat ultimul meci din cadrul finalei, LIGA NATIONALA DE BASCHET MASCULIN MOZZART BET se va desfasura intr-un format nou.
Astfel, in prima faza a sezonului regular, cele 18 echipe inscrise in LNBM MOZZART vor concura in doua conferinte de cate noua echipe, impartite astfel, dupa un algoritm care tine cont de clasamentului sezonului precedent:
Conferinta A - ACS U-BT Cluj-Napoca, FC Arges Pitesti, SCM U Craiova, BC CSU Sibiu, CSM Ploiesti, CSM Targu Jiu, CS Rapid Bucuresti, CSM VSKC Miercurea Ciuc si CSM VSKM Targu Mures.
Conferinta B - CSM CSU Oradea, CSO Voluntari, SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara, CS Dinamo Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti, CSM ABC Athletic Constanta, CSM Galati, CSM Focsani, ABC Laguna Bucuresti.

Aceasta faza din LNBM MOZZART se joaca dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, dupa care, in functie de clasamente, se intra in faza a doua astfel:
- primele cinci clasate din fiecare conferinta vor juca in Grupa locurilor 1-10, in vreme ce ultimele patru clasate din fiecare conferinta vor juca in Grupa locurilor 11-18.
- in Grupa 1-10 se intra cu punctele din meciurile directe dintre primele 5 echipe din prima faza si se mai joacă alte 10 meciuri, in sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, cu echipele din cealalta conferinta.
- in Grupa 11-18 se intra cu punctele din meciurile directe dintre ultimele 4 echipe din prima faza si se mai joaca alte 8 meciuri, fiecare cu fiecare, tur-retur, cu echipele din cealalta conferinta.

La finalul fazei a doua din LNBM MOZZART, in functie de clasamente, se stabileste Play-Off-ul pentru primele opt echipe clasate in Grupa 1-10, echipele clasate pe locurile 9 si 10 nu mai joaca, in vreme ce echipele de pe locurile 11-18 vor juca Play-Out.
In cadrul primului tur din Play-Off se va juca astfel: loc 1 vs. loc 8, loc 2 vs. loc 7, loc 3 vs. loc 6, loc 4 vs. loc 5. Invingatoarele avanseaza in semifinale, iar ulterior se joaca finala mare, respectiv finala mica. Primele doua tururi din play-off se joaca dupa sistemul 3 din 5 meciuri, urmand ca finala mare sa se joace dupa sistemul 4 din 7 meciuri, iar finala mica dupa sistemul 3 din 5 meciuri.
In cadrul primului tur din Play-Out se va juca astfel: loc 11 vs. loc 18, loc 12 vs. loc 17, loc 13 vs. 16, loc 14 vs. loc 15. Se joaca dupa sistemul 3 din 5 meciuri.
Castigatoarea finalei din play-off este declarata campioana LNBM MOZZART, sezonul 2022-2023.
Echipele clasate pe locurile 17 si 18 la sfarsitul sezonului din cadrul LNBM MOZZART vor retrograda in Liga 1.

Partenerul federatiei, DIGI SPORT, va transmite in direct cele mai importante meciuri din fiecare etapa din cadrul LNBM MOZZART, transmisiile TV urmand sa fie preluate si de PRIMA SPORT. Totodata, toate meciurile din LNBM MOZZART pot fi urmarite si pe internet prin intermediul canalul oficial de youtube al federatiei, FRB TV.

Prima etapa din LNBM MOZZART se desfasoara dupa urmatorul program:
28.09.2022
Dinamo Bucuresti – CSM Galati (ora 18:00, pe DIGI SPORT si PRIMA SPORT)
Rapid Bucuresti – CSM VSKC Miercurea Ciuc (ora 18:00, pe FRB TV)
CSM Tg. Jiu – CSM VSKM Tg. Mures (ora 18:30, pe FRB TV)
SCM OHMA Mozzart Bet Timisoara – CSM 2007 Focsani (ora 18:30, pe FRB TV)
BC CSU Sibiu – FC Arges Pitesti (ora 19:00, pe FRB TV)
29.09.2022
CSM Baschet Petrolul Ploiesti – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ora 18:00, pe DIGI SPORT si PRIMA SPORT)
CSO Voluntari – ABC Laguna Bucuresti (ora 18:30, pe FRB TV)
* Meciul Steaua Bucuresti – CSM Athletic Constanta a fost amanat.

Toate rezultatele si statisticile meciurilor din LNBM MOZZART pot fi consultate in direct pe site-ul oficial al FRB pe pagina dedicata competitiei – AICI

Parteneri