Foto

Nationala de juniori a inceput pregatirile pentru Europenele U18 de la Matosinhos

Componentii nationalei masculine de juniori mari a Romaniei au intrat in febra pregatirilor pentru FIBA U18 European Championship, Division B, intreceri care vor avea loc in localitatea portugheza Matosinhos, in perioada 21-30 iulie, si aduna la start 22 de reprezentative de pe Batranul Continent. Romania va fi condusa de un staff tehnic coordonat de antrenorul principal Ciprian Enache si va juca in Grupa C, alaturi de Estonia, Ucraina, Tarile de Jos, Irlanda si Kosovo.

Cu o luna inainte de debutul la intrecerile continentale din Portugalia, componentii nationalei de juniori a Romaniei s-au reunit in data de 22 iunie pentru traditionala vizita medicala, urmata de primele antrenamente de pregatire in Sala Sporturilor din Tg. Jiu. Sub bagheta antrenorului principal Ciprian Enache, tinerii baschetbalisti romani se vor antrena in prima perioada pana in data de 2 iulie, dupa care vor pleca la Targoviste pentru doua meciuri amicale cu nationala de cadeti. Din 6 iulie, juniorii tricolori vor pleca spre Portugalia, pentru a evolua in acdrul unui turneu amical organizat de gazda Campionatului European iar pana la debutul competitional se vor antrena pe meleaguri lusitane. Din 21 iulie se vor spori emotiile, Romania urmand sa evolueze in cadrul Grupei C a FIBA U18 European Championship, Division B, impotriva selectionatelor similare ale Estoniei, Ucrainei, Tarilor de Jos, Irlandei si Kosovo.


Iata componenta lotului largit U18, cu precizarea ca “stranierii” Denis Badalau si Andreas Blidaru se vor alatura cat de curand, fiind angrenati in competitii:
Tudor SOMACESCU
Sasha SON
Roland STANCIU
Calin NITA
Raducu BLAGA
Lorenzo DIACONESCU
Vladimir SPARLAC
Andrei OINARU
Mihnea VLAICU
David FINTINA
Akos SZENTKUTI
Bogdan BADITESCU
Bogdan ALEXANDRU

Lotul national este coordonat de Liviu Puicu, secretar general-adjunct al FRB, iar staff-ul tehnic condus de Ciprian Enache ii mai are in componenta pe antrenorul secund Alexandru Gliga si pe responsabilul cu pregatirea fizica Andrei Capusan.


Parteneri