Foto

Nationala feminina a Romaniei s-a calificat la FIBA 3x3 Europe Cup 2022!

Reprezentantiva feminina a Romaniei a reusit, in aceasta seara, sa obtina calificarea la turneul final FIBA 3x3 Europe Cup 2022, dupa ce echipa tricolora formata din Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Alina Podar si Anamaria Virjoghe a dispus in ultimul meci decisiv de selectionata similara a Letoniei, cu scorul de 20-17. Din nefericire, selectionata noastra masculina a cedat in sferturi in fata Muntenegru, cu 18-22, intr-un meci inceput pe Faleza Cazino si incheiat din cauza ploii in Sala Sporturilor, si a ratat calificare la turneul final continental de la Graz.

Calificate in faza meciurilor eliminatorii, gratie victoriilor obtinute in grupe in fata selectionatelor Italiei, nationalele 3x3 ale Romaniei au continuat astazi cursele de calificare la turneul final continental de la Graz.

De dimineata, echipa feminina a jucat pe terenul de pe Faleza Cazino din Constanta impotriva puternicei selectionate a Cehiei si a reusit, la capatul unui joc extrem de echilibrat, sa se impuna in ultimele secunde, Ancuta Stoenescu rasturnand situatia si marcand un cos de aur care a inchis tabela la scorul de 14-13 in favoarea Acvilelor.
Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Alina Podar si Anamaria Virjoghe au continuat, astfel, cursa spre Graz si au evoluat spre seara, in semifinale, impotriva Poloniei, o echipa care a dominat clar Grupa A si ulterior a trecut de Marea Britanie in sferturi, cu 18-16. Din cauza ploii care s-a abatut asupra municipiului Constanta, ultimele meciuri din turneul de calificare s-au mutat in Sala Sporturilor, astfel ca tricolorele au continuat lupta pentru Graz in arena constanteana. Dupa un joc echilibrat doar in prima parte, Polonia s-a desprins in invingatoare marcand sase puncte consecutive, de la 9-8 la 15-8, si astfel balanta a fost inclinata in cele din urma in favoarea lor. Scor final 21-16 si Polonia obtine vizele pentru turneul final in vreme ce Romania mai obtine sansa meciului decisiv cu Letonia, dupa ce balticele au cedat in cealalata semifinala fata Estoniei, cu 15-16. In decisiv, impulsionate de public si mult mai pragmatice, Acvilele au dominat disputa inca de la debut, reusitele marca Ursu, Podar sau Stoenescu radicand scorul la 10-4. In pofida eforturilor depuse de baltice pentru a reveni in joc, Romania incheie en-fanfare si castiga disputa, cu scorul de 20-17, si implicit ultimul bilet pentru Graz!
Felicitari sportivelor Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Alina Podar si Anamaria Virjoghe pentru calificarea la turneul final european, dar si antrenorilor care le-au descoperit si indrumat spre marea performanta!

In competitia similara masculina, echipa Romaniei a avut nesansa ca ploaia sa opreasca intrecerea, tricolorii avand un debut fulminant in disputa cu Muntenegru. Din pacate, conditiile meteo nefavorabile i-au obligat pe organizatori sa ia decizia de a muta in sala meciurile din ultima parte a turneului FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022, dupa ce ploaia a facut impracticabila suprafata artificiala a terenului amplasat pe Faleza Cazino din Constanta. Astfel, arbitrii au oprit jocul Romania – Muntenegru sub amenintarea ploii, la scorul de 7-4 in favoarea Vulturilor, iar intreaga competitie s-a transferat in Sala Sporturilor din Constanta. Dupa mai multe zeci de minute, meciul s-a reluat indoor, iar Muntenegru a reusit sa intoarca meciul si sa se impuna la final, cu scorul de 22-18, in ciuda eforturilor deosebite depuse de Christian Chitu, Alexandru Coconea, Mario Lazar si Cristian Mainea. In urma acestei infrangeri, Vulturii rateaza calificarea, in vreme ce Muntenegru si Polonia obtin cele doua bilete pentru Graz.

Rezultate, inregistrari video ale sesiunilor, fotografii, dar si clasamente - AICI

Parteneri