Foto

Nationala masculina U16 a disputat primul meci de verificare


Dupa o prima saptamana de pregatiri, reprezentativa masculina sub 16 ani a disputat un joc de verificare, la Targoviste, impotriva echipei CSM Ploiesti U17.

Cadetii Romaniei s-au impus cu 65-49, dupa un meci in care antrenorul Emmanouil Papamakarios a putut folosi toti jucatorii aflati in pregatire si apti din punct de vedere medical. Singurul sportiv menajat a fost Codrut Dinu, care se afla inca in perioada de recuperare dupa o recenta interventie chirurgicala.

Va reamintim, componenta lotului largit al Romaniei este urmatoarea:

Hurdubelea Raul-Andrei (Alpha Sport Team Sibiu)
Buboiu Andrei-Cosmin (Academia Phoenix Galati)
Itu Paul (Alpha Sport Team Sibiu)
Radu Gabriel Dumitru (Alpha Sport Team Sibiu)
Voiculescu Petru (CSU ASE Bucuresti)
Pirvu Tudor (CSU ASE Bucuresti)
Dinu Codrut (CSM Ploiesti)
Constantinescu Dragos (LPS Focsani)
Sandor Adrian (LPS Bihorul Oradea)
Matea Serban (CSU ASE Bucuresti)
Brailescu David Andrei (Academia Phoenix Galati)
Mitrache Raul (CSU Sibiu)
Dubuc Melvin (Nanterre 95 - Franta)
Rosu Matei (CSU ASE Bucuresti)
Petric Tudor (U-BT Cluj-Napoca)
Mark Caslaru (SUA)
 
Staff-ul tricolor este coordonat de Claudiu Fometescu si este format din Emmanouil Papamakarios, Paula Nica, David Karsai, Mihai Caprarescu, Mihai Nastase.

In continuare, tricolorii U16 vor ramane sa se pregateasca la Targoviste, avand programate alte meciuri de verificare in perioadele 3-4 iulie si 13-14 iulie. Pe 20 iulie, cei mai tineri Vulturi vor participa la un turneu de pregatire in Portugalia, de unde vor reveni in tara, la Pitesti, acolo unde vor evolua intre 4 si 13 august la FIBA U16 European Championship, Division B.

Conform tragerii la sorti efectuata de forul continental, nationala de cadeti a Romaniei face parte din Grupa A, alaturi de Islanda, Georgia, Austria si Bosnia-Hertegovina.

Parteneri