Foto

Nationala Romaniei a plecat la Sofia pentru FIBA U18 Women’s European Championship 2023


Reprezentativa de junioare a Romaniei a plecat spre Sofia pentru a participa la FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se vor derula in capitala Bulgariei in perioada 30 iunie – 9 iulie. Conform distributiei de la tragerea la sorti, tinerele Acvile vor evolua in prima faza a competitiei in cadrul Grupei C, alaturi de Austria, Grecia si Luxemburg. Primul meci al nationalei pregatite de antrenorul principal Loredana Ion este programat pentru 30 iuniei, ora 18, Romania urmand sa joace impotriva Austriei in arena “St. George School Gym” din Sofia.

La capatul unei luni de pregatiri intense efectuate sub comanda staff-ului tehnic coordonat de Loredana Ion, nationala de junioare a Romaniei va intra in aceste zile la Sofia in focurile FIBA U18 Women’s European Championship 2023, Division B. Pentru a intra in atmosfera competitiei continentale si pentru a se adapta conditiilor de joc din arenele capitalei Bulgariei, nationala Romaniei a plecat deja spre Sofia, avand in componenta urmatoarele 12 sportive:
PANAIT MIHAELA (AGRONOMIA BUCURESTI)
STANESCU MARIA (VALENCIA BASKET)
PRICOP DELORA (CSU BRASOV)
DAVID IOANA (CSU BRASOV)
BEATA BARA NEMETH (KSE TG SECUIESC)
PUSCASU ANISIA (SPORTUL STUDENTESC)
SIRBU BIANCA (SPORTUL STUDENTESC)
SPINEANU CASIANA (CSS CSM TARGOVISTE)
NEMES GRETA (UNGARIA)
MUNTEANU KARINA (CSM PLOIESTI)
ZANE AGNES (CSM PLOIESTI)
BELEGANTE ILINCA (DAN DACIAN BUCURESTI)

Staff-ul tehnic tricolor este format din Loredana Ion (antrenor principal), Tudor Dumitrescu si Ionel Ivan (antrenori asistenti), Robert Munteanu (pregatire fizica), Iulian Samoila (fizioterapeut) si Tiberiu Dumitrescu (director tehnic FRB).
La startul FIBA U18 Women’s European Championship 2023, Division B de la Sofia vor fi prezente 18 reprezentative nationale, distribuite in patru grupa, nationala Romaniei urmand sa evolueze in Grupa C, dupa urmatorul program:
30 iunie (ora 18:00) – Romania – Austria
2 iulie (ora 12:00) – Luxemburg – Romania
5 iulie (ora (ora 20:30) – Grecia – Romania

Primele doua clasate din cele patru grupe vor accede in sferturile de finala si vor continua cursa pentru podiumul continental si implicit pentru promovarea pe prima scena europeana, in vreme ce echipele clasate pe locurile 3, 4, 5 vor juca pentru meciurile de clasament in grupa valorica  9-18.

Parteneri