Foto

Nationala U16 a Romaniei se pregateste sub mentoratul reputatului Pini Gershon

Arena de Baschet din Capitala gazduieste in aceste zile un stagiu international de perfectionare a antrenorilor de baschet din Romania, sub mentoratul reputatului antrenor Pini Gershon, mentor pentru FRB stabilit de FIBA. Totodata, la eveniment sunt prezenti in calitate de lectori si antrenorul Adir Amar, care a condus nationala U17 a Israel, dar si antrenorul Avraham Kowalski, coordonator cu pregatirea fizica la Maccabi Tel Aviv. Alaturi de antrenorii din baschetul romanesc care participa la stagiu mai sunt prezenti in Arena de Baschet si un grup de 10 antrenori din Republica Moldova, care beneficiaza de acest curs prin sprijinul oferit de FRB.

Sub mentoratul antrenorului Pini Gershon, in acest week-end, se desfasoara si antrenamentele echipei nationale U16 a Romaniei, tricolorii reunindu-se la Bucuresti sub coordonarea antrenorului federal Claudiu Fometescu si a antrenorului principal Manolis Papamakarios. Atat tinerii Vulturi, cat si antrenorii, beneficiaza de sfaturile oferite de mentorul Pini Gershon si pun in aplicare mai multe exercitii si elemente care sa le imbunatateasca performantele individuale si de echipa. 

Reamintim ca, in urma solicitarii antrenorilor din baschetul romanesc care au raspuns la chestionarul FIBA Plus, din care a reiesit ca tehnicienii romani doresc un program de mentorat, dar si organizarea cat mai multor stagii de perfectionare, Federatia Romana de Baschet, prin Colegiul Central al Antrenorilor, organizeaza, in acest week-end, la Bucuresti, un clinic international de perfectionare pentru antrenorii de baschet din Romania.
Mai jos va prezentam programul stagiului international din Arena de Baschet, desfasurat sub mentoratul reputatului Pini Gershon:

26.05.2023
1.    16.30-18.00       Antrenament Lot National U16 masculin
2.    18.00-20.00       Sesiunea 1 – Lector:  Kowalski Avraham
I.    aspecte fiziologice si alte detalii importante in pregatirea unei echipe de juniori pentru competitiile  europene (Avraham Kowalski).
II.    Discutii deschise

27.05.2023
1.    09.30-11.00     Antrenament Lot National U16 masculin
2.    11.00-13.00    Sesiunea 2 – Lectori: Pini Gershon, Adir Amar si Kowalski Avraham
I.    solicitarile fizice ale jucatorilor de baschet de elita, care joaca in medie 20 de minute in fiecare joc, impactul asupra antrenamentului.
II.    Structura si idei pentru antrenamentele echipelor nationale de juniori

1.    16.30-18.00       Antrenament Lot National U16 masculin
2.    18.00-20.00       Sesiunea 3 – Lectori: Pini Gershon si Adir Amar
I.    exercitii de dezvoltare pentru jucatorii tineri, deprinderi si fundamente (Pini Gershon si Adir Amar).
II.    Discutii deschise

28.05.2023
1.    09.30-11.00      Antrenament Lot National U16 masculin
2.    11.00-12.30      Sesiunea 4 - Avraham Kowalski
I.    antrenamentul sportiv specific nu este un mit, ci o necesitate
II.    Discutii deschise

Antrenorii participanti sunt rugati sa se inregistreze in sediul FRB (incepand cu ora 16.00) si apoi sunt asteptati sa intre in sala de baschet cu 10 minute inaintea fiecarei sesiuni! (Ex - Pentru sesiunea 1 se va intra in sala incepand cu ora 17.50).

Toti antrenorii care vor participa la stagiu sunt rugati sa fie prezenti la toate cele 4 sesiuni pentru a valida acest clinic!

Parteneri